Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Geen pijn gehad

Door R. Scholten op 19 januari 2014

Op 6 december 2013 samen met mijn zoon ogen laten laseren bij International Vision Centers te Amsterdam.

Beiden de FemtoSecond Lasik met PTA behandeling. Totaal 4 vooronderzoeken gehad, waarvan 2 op de dag zelf. Bij eerste onderzoek werd al vermeld dat ik, gezien mijn leeftijd 59 jaar en een -4,5 sterkte, een leesbril blijf houden. Erg nerveus dag zelf, maar werd goed gerust gesteld. Voor de operatie zelf gesproken met beide doktoren. Vooraf werd door Karin goed uitgelegd, wat er ging gebeuren, wat wij zouden ervaren en wat wij moesten doen. Hier werd ook begonnen met verdovingsdruppels.

Het flapje werd door dr. Wolter gemaakt. Het laseren zelf gebeurde door prof. Sener. Ik was de eerste van ons groepje van 5. Van het maken van het flapje heb ik niets gevoeld. Tijdens de behandelingen stond er steeds een verpleegkundige naast je ter ondersteuning.

Na een paar minuten mocht ik naar de wachtruimte voor het volgende onderdeel. Indien nodig kwam men hier ook geregeld verdovingsdruppels brengen.

Ook van het laseren, totaal een minuut of tien, heb ik niets gevoeld en vrolijk pratend kwam ik dus bij mijn man terug. Ook achteraf heb ik geen pijn gevoeld. Mijn zoon daarentegen heeft een 3 uur echt de pijn gehad, die men ook had voorspeld.

De ochtend erna zijn we voor controle terug geweest. Alles was goed.

Ik heb ongeveer een week lang het gevoel gehad dat ik lenzen droeg, daarna voelde het normaal.

Na 4 weken zijn we weer voor controle terug geweest en ook nu was alles goed. We hebben een zicht van 120 %. Nog t/m eind februari geregeld oogdruppels blijven gebruiken en daarna afbouwen. Ik heb het geluk gehad dat ik totaal geen pijn heb gevoeld, maar de behandeling zelf is ook 100% goed gegaan.

Het enige waar ik aan heb moeten wennen is, dat ik eerst veraf slecht zag en dichtbij (onder de bril door) goed zag en nu veraf goed zie, maar dichtbij slecht. Ik heb nu een leesbril van + 1 1/2. Het is echter wel een heerlijk gevoel om buiten te lopen/fietsen en na ruim 45 jaar, alles weer zonder bril te kunnen zien.