Geslaagde behandeling bij Dr. Binkhorst Eye Center

Door Hannie op 6 september 2007
Na een vooronderzoek bij BEC in Oostburg bleek dat ik geschikt was voor PRK. Voor de behandeling werd goed uitgelegd hoe en wat er tijdens de behandeling zou gebeuren
Een dag werd afgesproken en toch wel een tikje gespannen stapte ik binnen.
Ik kreeg eerst een kopje koffie en even later een kalmeringstabletje. Tevens werden mijn ogen reeds gedruppeld met een verdovende vloeistof.
Een poosje later werd ik door 2 vriendelijke dames opgehaald en naar de behandelkamer gebracht.
De behandeling zelf viel me 100% mee, het deed geen pijn en het duurde nog geen kwartier
Na de behandeling krijg je een zonnebril op en je kunt direct naar huis. De zonnebril is alleen voor het felle licht wat je na de behandeling de eerste 3 à 4 dagen niet kunt verdragen. En voor "s nachts, zodat je niet in je ogen kunt wrijven.
De eerste dag adviseren ze om indien nodig met een paracetamol tabletje een aantal uren in je bed te duiken. Doch dit bleek een beetje overdreven te zijn. Ik heb die middag de krant gelezen en voor de rest mijn gemak gehouden.
De volgende dag moest ik al op controle komen, waarbij ik ook weer al letters moest lezen.
De arts vertelt dan wel dat je pas na de 4e dag scherper gaat zien en dat na 4 tot 6 weken je gezichtsveld weer optimaal moet zijn.
De eerste 4 tot 6 weken moet er 4 maal daags gedruppeld worden, waarvan de eerste 4 dagen met één van die flesjes ieder uur. (kunsttranen)
Na de 4e dag kon ik weer redelijk het daglicht verdragen
Op deze dag moest ik tevens terug voor de 2e controle, hierbij worden de lensjes verwijdert en je ogen weer gecontroleerd. Ook hierbij was alles goed
Inmiddels is het ongeveer 14 dagen geleden dat ik gelaserd ben en heb ik het gevoel dat mijn gezichtsveld weer is zoals vanouds.
Ik heb geen last van droge of branderige ogen. Van branderige ogen kun je nog een half jaar tot een jaar last van hebben, maar dat hoeft niet altijd natuurlijk.
Ook kun je "s avonds nog een poosje last hebben van zgn. halo"s (cirkels rond verlichting of lampen)

Ondanks dat ik nog onder behandeling sta heb ik geen klachten meer en ben ik blij dat ik de stap gedaan heb. Ik kan het in principe iedereen aanbevelen, maar risico loop je altijd