Geslaagde lensimplantatie bij dr. Camille Budo

Door Aafke Baars op 24 april 2006

Mijn naam is Aafke Baars. Ik ben 48 jaar en woon in Eindhoven. Sinds mijn zesde jaar heb ik een bril. Dit begon met een -2 afwijking, en eindigde met een -9 (en een +2 leesgedeelte).
Ik heb allerlei verschillende types contactlenzen geprobeerd, maar helaas, ik kon er niet tegen. (Te weinig traanvocht en teveel eiwit.)

Op 5 januari 2006 heb ik (thorische) Artisan lenzen (-9) laten implanteren door dr. Camille Budo te St. Truiden, Belgie.
Ik ben een gelukkig mens, zie fantastisch. Heb nog slechts een leesbril van +1.75 nodig.
Na een positief advies om te laten laseren door Laserview in Eindhoven, had ik vorig jaar toch zo mijn twijfels. Je hoorde zoveel negatieve verhalen over laseren.
Op een feest sprak ik een kennis van ons, hij is oogarts in het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Toen ik hem om advies vroeg, zij hij het absoluut onverantwoord te vinden om een -9 te laseren. Hij gaf me de tip om naar dr. Camille Budo in Belgie te gaan, volgens hem de allerbeste refractie chirurg die er is. Zo gezegd, zo gedaan.

Ook dr. Budo vond het onbegrijpelijk dat ik een positief advies had gekregen om te laten laseren. Alles wat slechter is dan -3 lasert hij niet! Ook hij ziet op zijn spreekuur allerlei mensen waarbij het fout is gegaan met laseren, bij de meesten is er niets meer aan te doen.

Na een heel aantal onderzoeken, die allemaal op dezelfde dag konden plaatsvinden, kreeg ik te horen dat mijn ogen geschikt zouden zijn voor kunstlens implantatie. Eerst moest ik wel (verplicht!) naar de informatie avond komen, om alle voor- en nadelen nog eens goed op een rij te kunnen zetten. Het grote voordeel van kunstlenzen is wel, dat de ingreep ongedaan gemaakt kan worden. De lenzen kunnen er immers weer uitgehaald worden! Ook als later een eventuele staaroperatie nodig mocht zijn, is dit geen enkel probleem.

Dr. Budo heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van Artisan kunstlenzen, en implanteert deze lenzen al meer dan 17 jaar. Hij geeft inmiddels les aan oogartsen over de hele wereld. (Zie ook op google de nodige artikelen over hem).
Ik heb overigens geen enkele verklaring hoeven te tekenen.
Mijn operatie vond "s ochtends plaats in St. Truiden,onder volledige narcose, beide ogen werden gedaan. Er wordt een kleine, ondiepe incisie in ieder oog gemaakt. Aan de iris worden 2 clips bevestigd waar de lens a.h.w. ingeschoven wordt. Per oog duurt het ongeveer 15 à 20 minuten.Je hebt daarna hechtingen in je oog, maar die hoeven niet verwijderd te worden. Je voelt er ook niets van. Mijn man kon op een beeldscherm de operatie volgen. De video heb ik meegekregen als aandenken. Enkele uren later stond ik al naast mijn bed, en kon de posters aan de muren al lezen.
Dr. Budo werkt nauw samen met het ziekenhuis in St. Truiden. De begeleiding voor, tijdens en na de ingreep was perfect.

Na een onderzoek "s middags mocht ik naar huis, uiteraard met druppels en zalf. De eerste paar dagen een wat droog en kriebelig gevoel gehad, maar dat werd met de dag minder. Ik heb nog een paar nacontroles gehad, maar het ging zo goed en mijn zicht was (en is) zo super dat ik na 10 dagen al te horen kreeg: "komt u over een half jaar maar eens terug."

Inmiddels zijn we ruim 3 maanden verder. Ik zie echt super en kan dit iedereen aanraden. Ik voel niet dat er iets in m"n ogen zit. Na 42 jaar een bril gedragen te hebben is dit nog iedere dag een verademing! Als je iets wilt weten: mail me gerust.

A.H.Baars@delagelanden.com
aafkebaars@hotmail.com