Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Goede ervaring bij het RCH in Den Haag!

Door P.R. op 21 december 2011
Op 10 nov. 2011 zijn mijn ogen gelaserd door Dr. Joosse van het Refractie Centrum Haaglanden.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik had aan beide ogen ongeveer -6/-6,5 en zit nu links op -0,25 en rechts op -0,75.
Hij heeft een PRK behandeling bij mij uitgevoerd.

Ik had echt een heel grondige research gedaan naar de beste kliniek. Ik heb alle forums doorgelezen, boeken erover en het zelfs iemand gebeld die een ooglaser behandeling had ondergaan. In mijn omgeving had niemand laten doen dus ik was erg zenuwachtig of alles wel goed zou gaan. Die vrouw die ik sprak had het 7 jaar geleden al bij Dr. Joosse laten doen en was nog erg tevreden.

De uiteindelijke redenen dat ik heb gekozen om het bij het RCH in Den Haag bij Dr. Joosse te laten doen waren:
-Dat het in een ziekenhuis gebeurd,
-Dit ziekenhuis bij mij om de hoek is.
-Je een heel grondige voorbehandeling (ca. 1,5 uur) krijgt.
-Je na 1, 3, 7 dagen moet terug komen en na 1, 3 en 6 (of 12?) maanden
-Dr. Joose en de optometristen heel erg bekwaam, aardig, meelevend en vakkundig overkomen en zijn.
-Ik over de afgelopen vier jaar geen slechte ervaring met dit ziekenhuis kon vinden.

Alleen de kosten waren voor mij heel erg veel (3200 euro).
Dit is ruim 1,5 keer zoveel als veel andere klinieken. Ik werd financieel geholpen door mijn ouders, anders had ik het nooit kunnen betalen.

Wat er aan vooraf ging:
De metingen van de voorbehandeling en enkele na behandelingen worden gedaan door een optiometrist, maar Dr. Joose bespreekt wel alles met je. Hij neemt alle tijd voor je en ik mocht meerdere keren terug komen omdat dat mij gerust stelde.
Ik kreeg al mijn gegevens mee naar huis en heb thuis alles doorgelezen zodat ik heel gericht vragen kon stellen.
Bovendien behandeld deze dokter ook staaroperaties en kinderen dus hij is in mijn ogen echt "all-round".
Het doorslaggevende punt is dat hij heel erg sympathiek is en mij echt persoonlijk geruststelde.

Hij heeft bij mij een PRK uitgevoerd. Best een "oude" behandeling, aangezien er nu overal Lasik of Intra-lasik wordt uitgevoerd. Hij en de optometristen vertelden mij echter dat deze behandeling op termijn echt de beste is omdat het flapje bij de Lasik zelfs na jaren los kan raken. Bij Lasek wordt het los geschraapte flapje weer terug gelegd op het hoornvlies, maar dit flapje bestaat uit nagenoeg dode cellen.
Bij de PRK behandeling wordt er niks terug gelegd, alleen een bandage lens geplaatst. Hier kan "de wond" dus zelfstandig (zonder dat er een dood flapje opligt) en sneller genezen.
Ondanks dat ik heel erg zorgvuldig en kritisch alles had uitgezocht over de nieuwste behandelingen, vond ik dit een heel logisch verhaal en heb daarom ook de dokter gevolgd in zijn advies.

De behandeling zelf:
De operatie zelf was eng; de wimpers worden opzij geplakt, je krijgt een ooglid-spreider op en je ziet "alles" wat er tijdens de operatie gebeurt; van het plaatsen van de rubberen ring op je oog met de alcohol oplossing erin, tot het wegschrapen van het hoornvlies.
Tijdens het laseren kijk je recht in een rood lampje. Bij mij ging het heel goed en de laser kon goed zijn werk doen.
Bij de behandeling was in mijn geval ook optometrist Annemarie aanwezig. Ik kende haar al van alle afspraken die ik steeds maakte. Fijn dat ze erbij was. Ze stelde mij erg gerust.

De dagen erna:
De drie dagen na de behandeling had ik heel erg veel pijn. Het hoornvlies moest weer terug groeien. Ik had zoveel pijn dat ik niks zelf kon, ik kon niet eens mijn ogen open krijgen. Alleen maar slapen en pijnstillers slikken. Mijn ouders en vriendinnen hebben de eerste dagen voor me gezorgd; geholpen met koken, ogen druppelen, etc.

Hoe gaat het nu:
Na drie dagen zat ik al op -0,25 en -0,75. Echt heel erg fijn want ik kwam van -6,5. Ik zit daar nu, een maand later nog steeds op.
De eerste drie maanden kan de sterkte heel erg fluctueren. Dat hangt af van het moment op de dag, de luchtvochtigheid, of je net hebt gedruppeld, etc. Maar daar was ik van te voren al over ingelicht.
Nu gaat het redelijk stabiel en ik ben ontzettend blij met het resultaat!
Ik was van te voren erg bang dat ik na het laseren last zou hebben van halo"s/lichtkringen, extreem droge ogen, chronische pijn, vlekjes voor je ogen, maar geen van dit alles is waar.
Ik ben alleen nachtblind en dit kan op den duur misschien lastig worden als ik "s nachts moet autorijden.
Ondanks dit en het dure bedrag van de operatie ben ik iedere dag blij dat ik geen bril of lenzen meer hoef te dragen.

Mijn gevoel:
Ik hoop dat ik mensen die het nog willen laten doen kan helpen met mijn ervaring. Ik was vooral heel erg bang dat mijhetzelfde zou overkomen als de ergste verhalen op dit forum, vandaar dat ik zoveel heb uitgezocht van te voren.
Ik heb echt het gevoel dat ik met hele betrokken en vakkundige artsen te maken heb gehad en het resultaat is goed bij mij!
Ik raad iedereen die de beste arts in Den Haag zoekt en het zich financieel kan veroorloven deze dokter aan.
Dr. Joose heeft gewoon ontzettend veel ervaring (Nu kom ik gek genoeg heel veel mensen tegen die ook bij hem hun ogen hebben laten laseren, zowel staaroperaties als laseren zodat er geen bril of lenzen meer nodig zijn.) Hij is gewoon een begrip in Den Haag.