Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Goede opvang en hulp door Optical Express

Door M. Brouwers op 6 januari 2010

Ik heb altijd al slechte ogen gehad. En na jaren gerommel met lenzen wilde ik daar echt vanaf. Na een financiele meevaller ben ik dan ook allerlei dingen gaan uitzoeken over ooglaseren.

Na wat te hebben rondgekeken heb ik een gratis consult aangevraagd bij Opticall express in Amsterdam. Ik bleek geschikt voor een ooglaserbehandeling. Er werd gezegd dat door mijn hoge sterkte (-5.75 en -7.25) de kans groter was dat ik een herbehandeling zou moeten ondergaan. Die kans was 20 procent.

Vanwege mijn hoge sterkte op dat moment werd aangeraden om een lasik behandeling te nemen. Ik had een goed gevoel bij deze kliniek en heb een behandeling geboekt.

Op 20 maart 2009 heb ik deze behandeling gehad. Ik was erg zenuwachtig maar alles was erg goed georganiseerd. Van te voren had ik een gesprek met de arts om mij de gelegenheid te geven nog vragen te stellen en om uitleg te geven over de druppels die ik meekreeg.

Daarna moet ik naar de "operatie" kamer. Hier waren de arts en twee assistenten aanwezig. 1 assistent bemoeide zich alleen met mij. Ze was erg vriendelijk en stelde me echt gerust. Ik kreeg eerst verdovende druppels in mijn ogen. Daarna volgde de procedure. Deze was geheel pijnloos. Je voelt wel de druk van de klem maar dat doet geen pijn. Het is eerder een beetje een gek gevoel. Binnen drie minuten was het gepiept.

Mijn ogen werden nog een laatste keer nagekeken en ik mocht naar huis. Ik kon meteen al beter zien, echt heel gaaf! Wel een paar dagen met zonnebril moeten lopen want je ogen zijn erg gevoelig voor licht.

Na de eerste week was de tweede controle. Andere mensen die op de dezelfde dag als ik hun behandeling hadden gehad zagen al 100 procent. Ik nog niet. Ik zag nog wazig en kon niet autorijden. Er werd gezegd dat dit vanzelf zou bijtrekken.

Helaas trad er de weken erna geen verbetering op. Ik beef wazig zien. Na 6 weken begon ik ook vreselijk veel halo"s te zien in het donker. Ik maakte me wel een beetje zorgen dus heb mijn ogen laten meten bij een normale opticien. Ik bleek nog -0.75 en -1.5 over te hebben! Super balen natuurlijk. Ik belde met opticall express en ik mocht meteen langs komen. Ze hebben een extra meting gedaan en kwamen tot de conclusie dat ik hoogst waarschijnlijk een herbehandeling nodig had. Een herbehandeling kon pas op zijn vroegst als je ogen 6 maanden gestabiliseert zijn. Nog meer balen dus. Ik kreeg echter lenzen en een bril aangemeten voor de tussentijd. Ik hoefde hier niets extra"s voor te betalen. Ook de herbehandeling is inclusief de prijs die ik betaald had voor de behandeling (3400 voor beide ogen).

Helaas verdroeg ik de lenzen die ik gekregen had niet zo goed. Dit was ook de reden waarom ik had willen laseren. Ik heb dus een aantal maanden met bril rondgelopen. Wel heeft opticall express er nog 2 keer nieuwe glazen ingezet omdat mijn sterkte weer iets veranderd was. Gelukkig verdwenen de halo"s die ik in het donker zag vanzelf na een maand of drie na de behandeling.

Op 1 oktober mocht ik dan eindelijk mijn herbehandeling. Dit keer zou er vanwege de geringe sterkte die ik nog over had gekozen worden voor een lasek behandeling. Nadeel hiervan was dat ik dan een paar dagen zeer weinig zou zien. Toch heb ik gekozen om wel een herbehandeling aan beide ogen te laten doen. Voor deze behandeling was ik nog zenuwachtiger dan de eerste keer. Beetje gek maar toch.
Ook dit keer was het pijnloos, de volgende dag vertelde ik trots dat ik helemaal geen pijn had. De optometrist (die ik inmiddels wel goed kende) dat dat nog wel zou komen, op de tweede dag na de behandeling. En inderdaad, 1 dag flink last gehad van branderige ogen. Heb er toen een paracetamol voor geslikt en toen was het wel te doen, maar niet echt aangenaam.

Na een aantal dagen werden de deklensjes verwijderd.
Mijn zicht werd langzaam wat beter maar ik was ineens bijziend geworden. Ik kon geen computerscherm lezen! Gelukkig is dit langzaam weggetrokken maar toen begon ik ineens dubbel te zien aan mij linkeroog. Spookbeelden, waarbij er een soort vaag beeld over het orgineel heen ligt. Heel eng. Ik ben toen als een gek gaan googlen, iets wat je natuurlijk niet moet doen omdat je dan alleen horror verhalen tegenkomt. Heb wel opticall express gebeld en ik kon meteen langs komen. Na een meeting bleek dat het epiteel wat verwijderd was bij de lasek nu aan het terug groeien was en precies voor mijn pupil sloot. Hierdoor werd het beeld verstoord maar dit zou binnen een maand over zijn.

Die nacht werd ik wakker en deed mijn ogen open. Ik voelde een enorme pijnlijke steek in mijn rechteroog en daarna zag ik met mijn rechteroog heel wazig. Ik raakte nogal in paniek en heb meteen het noodnummer gebeld van opticall express (om 5.30 "s nachts) Gelukkig nam er iemand op en stelde me gerust. Ik moest even langskomen zodra ze open waren. Het hoefde helemaal niets ernstigs te zijn. Ik ging weer langs en het bleek dat het net teruggegroeide en kwetsbare epiteel een beetje droog was en daarom aan mijn ooglid was blijven plakken waardoor het was gescheurd. Ik kreeg weer een nieuw deklensje (die je de eerste dagen na een lasek behandeling moet dragen) zodat het zich kon herstellen en moest opnieuw beginnen met de druppels.

Ik ben hierna nog een aantal keren extra gecontroleerd en het is allemaal goed gekomen. Ook de spookbeelden en de bijziendheid waren na twee weken verdwenen. Toch heb ik me wel ernstige zorgen gemaakt de eerste weken na de herbehandeling.

Ik vind echter dat Opticall express me uitstekend heeft opgevangen en geholpen. De service is echt geweldig en dat merk ik wel eens anders als je eenmaal al hebt betaald.
Niet iedereen spreekt Nederlands, omdat het erg moeilijk schijnt te zijn Nederlandse Optometristen te vinden. Dat is iets om rekening mee te houden maar ze nemen wel echt de tijd voor je.

Ik ben echt een moeilijk klantje geweest met mijn complicaties maar ze bleven altijd vriendelijk en hun best doen om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen voor me.

Ik ben erg blij dat ik ondanks de complicaties heb doorgezet en dat het goed gekomen is. Ik zie nu prima en kan weer autorijden. Volgens de laatste controle mag ik zelfs een straaljager besturen (hihi) Ik kan Opticall Express in Amsterdam in ieder geval aanraden.