Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Had ik het maar eerder gedaan

Door Rosa Erkens-Punter y Tato op 8 april 2009

Goed. Na een volledig oogonderzoek besloot ik toch mijn ogen te laten laseren bij Optical Express in Eindhoven.

Op maandag 6 april (eergisteren, dus) werd ik verwacht om 13.30. Eerst een vragenlijst ingevuld en andere documenten ondertekend, vervolgens een gesprekje met de optometriste, die een uitgebreide uitleg geeft over het gebruik van de oogdruppels, het belang van het gebruik ervan en wat je de komende tijd mag/niet mag.

Na het nuttigen van een kopje cappucino in de wachtkamer, volgt het gesprekje met de oogarts. Enkele vragen stellen/beantwoorden.

Terug in de wachtkamer. Om 15.00 wordt mijn naam geroepen. Een van de assistentes, Steffie, komt me halen. In een kamer, naast de laserkamer, maakt ze mijn ogen schoon en probeert me gerust te stellen (ik was nogal nerveus!!). Ze zet een maf hoedje over mijn haren en begeleid me naar de laser, waar de oogarts en nog twee assistentes op me wachten. Stap voor stap wordt mij alles verteld en ondertussen mocht ik de handen van Steffie "lenen" om te knijpen (arm meisje!!) maar het stelde me heel erg gerust. Ze hield ook mijn ademhaling in de gaten. Mijn dank aan Steffie hiervoor!!!.

Het laseren ging erg snel. Goed, je voelt druk op je ogen, maar ze zijn verdoofd, dus pijn.... géén!!. Toen ik klaar was, bracht Steffie me naar een donkere ruimte om "bij te komen". Het was nu 15.20. Hierna, werd ik begeleid naar de oogarts die mijn ogen onderzocht.

En toen naar huis. Het is nu 15.30. De rit naar Landgraaf was gevoelsmatig lang. Met de zonnebril op en de tranende ogen dicht is lastig om ontspannen in de auto te zitten. Thuis aangekomen, deed ik mijn pyama aan, pakte 2 paracetamol met codeïne en ging naar bed, met mijn mooie duikbril op (ter bescherming tegen het wrijven).

Twee uur later opgestaan en de ogen gedruppeld. De wekker gezet om over 2 uur weer op te staan voor het druppelen. Naar gelang de uren voorbij gingen werd het ongemak minder en mijn zicht beter.

Tegen 22.00 uur, kon ik al beter mijn ogen open houden zonder al teveel tranen. Uiteindelijk ben ik rond 23.00 uur echt gaan slapen.

De volgende morgen: wat een genot om álles van afstand te kunnen zien!!! Het voelde wat schraal in mijn ogen, alsof er wat zand in zat.

Maar vandaag géén, maar dan óók géén greintje last of wat dan ook. Dus.... het enige wat ik kan zeggen: had ik het maar eerder gedaan!!!!. Ik raad het iedereen aan. Over de kliniek zelf: GEWELDIG!!!!!! Iedereen was even vriendelijk en begaan met mij. Gewoonweg: TE GEK!!!!.