Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Havik zicht na behandeling bij Nico Trap

Door Maarten op 25 juli 2007

Een tijd geleden ben ik gelaserd bij Nico Trap Oogcorrecties.
Als je de kliniek binnen komt krijg je meteen al een aangenaam gevoel. De kliniek ziet er strak uit en je wordt vriendelijk ontvangen door Hanneke Trap, de vrouw van de oogarts. Het vooronderzoek verloopt vlot en na een gesprek met de oogarts die mij zal gaan behandelen weet ik precies welke behandeling ik krijg en ook waarom. Ik krijg een PRK behandeling.

Op de dag van de behandeling voel ik me eigenlijk uiterst relaxed. Diep van binnen ben ik natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar dat laat ik niet merken.

Dan is eindelijk het moment daar. Ik wordt in een steriele outfit gehesen en even later lig ik onder de laser.
De oogarts geeft me duidelijke instructies en ik vind het allemaal best. Ik heb het meest opgekeken tegen die spreiders die mijn ogen open moeten houden tijdens de behandeling, maar eigenlijk merkte ik er niets van.
Tijdens de behandeling zie ik het lampje waar ik naar moet kijken langzaam vager worden, maar zodra de behandeling afgelopen is wordt mijn oog gespoeld en zie ik al heel veel scherper dan zonder lenzen.

Nadat ook mijn linkeroog is behandeld mag ik plaatsnemen in de recoveryroom. Mijn ogen voelen eigenlijk heel normaal. Ik zet zachtjes een muziekje op van Norah Jones en doe me te goed aan de chocolaatjes die er liggen. Ik sluit mijn ogen om ze wat rust te gunnen. Even later komt Hanneke langs met een tasje vol druppeltjes en geeft me een korte instructie over hoe ik moet druppelen. Na nog een klein kwartiertje mag ik gaan en wordt ik thuisgebracht door een goede vriend.

Ik begin nu te merken dat de verdoving uitgewerkt raakt, want ik voel een licht rasperig gevoel in mijn ogen, alsof er een zandkorrel in zit.
Thuis duik ik lekker in bed en sluit mijn ogen.

De volgende dag wordt ik weer bij Nico Trap verwacht voor een nacontrole. De oogarts zegt dat het er prima uit ziet en dat ik overmorgen waarschijnlijk geen last meer zal hebben.

Twee dagen na de behandeling is het rasperige gevoel helemaal weg en zie ik al veel beter dan ik vroeger mét lenzen zag. De telefonische melding dat ik ben geslaagd voor mijn eindexamen VWO maakt de dag vervolgens nog veel beter dan dat hij al is.

Na twee maanden kom ik nog een keer op controle en worden mijn ogen doorgemeten. Nico vertelt me dat ik helemaal op 0 zit. Op mijn vraag hoeveel ik nu zie ten opzichte van voor de behandeling kan Nico kort antwoorden: 160% Ik heb het gezichtsvermogen van een havik.


Maarten
19 jaar