Havik zicht na behandeling bij OLCD

Door Bart van der Laan op 23 augustus 2007

Ook ik wil graag mijn verhaal over het laseren van mijn ogen vertellen. Nadat een collega mij een positief over het OLCD - Ooglasercentrum Drechtsteden in Papendrecht - had gegeven heb ik een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en controle. Dit nadat ik de klantvriendelijke internetsite en een brochure en DVD had geraadpleegd.

De behandelende oogspecialist - De heer Struyk - is een rustig persoon die je duidelijk verteld wat je wachten staat. Nadat bleek dat mijn ogen geschikt waren voor de LASEK-methode, heb ik de afspraak gemaakt.

Tsja, wat kan ik over de behandeling zeggen? Het is klaar en over voordat je er erg in hebt. Geen pijn of iets dergelijks, alleen goed stil liggen en naar een rood knipperend lichtje blijven kijken. Daarna naar huis en dan "revalideren".

De eerste dagen waren voor mij (en dat scheelt enorm per persoon!!) niet gemakkelijk. "s Nachts een branderig gevoel en overdag gevoelig voor licht. Echter, na een paar dagen was dit over en kon ik duidelijk merken dat het beter ging.

Ik had een behandeling waarbij één oog op - 1,5 is gehouden zodat ik geen leesbril hoef te hebben (LET WEL: ik had - 7,00 en -6,75 !!!). De eerste 2 maanden moesten mijn hersenen wennen aan deze combinatie van oogsterkte, maar nu: TOP! Ik zie zo scherp als een havik (hoe weet je dat??) en kan de kleinste lettertjes lezen. O ja, ik ben 48 jaar.

Ik ben laast teruggeweest voor de 3-maandelijkse controle en Dhr. Struijk gaf ook aan zeer tevreden te zijn. Mensen vragen weleens aan mij of ik het gezien de "pijn" direct na de behandeling weer zou doen: mijn antwoord is: Zeker! In veel van dit soort gevallen geldt nu eenmaal: "wie mooi wil zijn, moet...." Precies. Maar het kan ook anders: toen ik na één week voor de eerste controle terugkwam bij het OLCD, zat ik in de wachtkamer met een aantal dames. Eén daarvan zei: "Nou, van die napijn heb ik in ieder geval totaal geen alst gehad. Ik ga morgen weer werken." De andere patienten hadden allemaal lichte tot geen pijn gehad. Het is dus allemaal zeer persoonlijk.

Maar ik ben in ieder geval zeer tevreden!