Helder zicht

Door David Kamps op 6 februari 2013

Ik begon op mijn veertiende met het dragen van lenzen, wat ik in het begin ervoer als een zegen. Echter na zes jaar dagelijks mijn zachte lenzen gedragen te hebben begon ik steeds vaker last te hebben van irritatie aan mijn ogen, voornamelijk droge enigszins bloeddoorlopen ogen. Vanuit esthetisch opzicht zag ik het niet zitten om een bril te gaan dragen, dus bleef er maar één optie over: laseren!

Waar ik dit zou laten doen was meteen duidelijk aangezien ik uit een zeer betrouwbare bron (c.q. de zoon van de eigenaar, die een goede vriend is) had gehoord dat klanten altijd zeer tevreden waren bij International Vision Centers.

Als student zijnde was ik vooral benieuwd naar het financiele aspect van de ingreep, maar na wat rekenwerk bleek dat ik over zeven jaar al quitte speel, dit vormde dus zeker geen belemmering.

Na een controle bij de vestiging van International Vision Centers in Nijmegen bleek dat ik, door mijn dikke hoornvlies, uitermate geschikt was om de laserbehandeling te ondergaan en omdat mijn ogen al een paar jaar stabiel waren qua sterkte . Ik koos voor FemtoLasik omdat dit de meest moderne behandelmethode is.

De behandeling zelf stelde niet veel voor en was voorbij voor ik er erg in had. Het team van IVC stond me constant bij en legde steeds tot in detail uit wat er ging gebeuren, ik ben hierdoor geen moment zenuwachtig of angstig geweest.

Nu enkele maanden later, is mijn zicht beter dan ooit en ben ik van de rode ogen af. Ik kan gemakkelijk zeggen dat het een van de betere beslissingen is die ik in de afgelopen jaren heb genomen.

Het is werkelijk een genot om wakker te worden en niet de wekker naar je toe te hoeven schuiven om te zien hoe laat het is. Of om bij het inpakken van je spullen voor een vakantie lenzenvloeistof, lenzenbakjes en reservelenzen in je koffer te hoeven stoppen.