Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Heldere Lens Extractie verloopt niet gladjes

Door Ed Schreij op 3 juli 2005
Ik ging naar B.E.C. in Oostburg voor een onderzoek, om te zien of mijn ogen gelaserd konden worden. Ik was mijn bril behoorlijk zat en las over het laseren goede berichten.(Folders bij de oogklinieken).
 
Beide ogen zaten in de plus dus dat ging niet. De arts kwam met de volgende opmerking:U hebt een beginnende vorm van staar, we kunnen dus een refractie behandeling doen die bestaat uit het verwijderen van uw eigen lens en plaatsen een kunstlens. Meestal kunt u direct goed zien.
 
Het linker oog werd eerst gedaan.Op het laatste moment, een dag voordien hoorde ik dat dit middels een dagopname ging. Op die afdeling werd dat waarschijnlijk voor het eerst gedaan, want de verpleegsters wisten niet goed wat de bedoeling was. Na die behandeling was mijn oog duidelijk in de min en zag ik allemaal zonnen en contouren overdag. Alles wat een glinsterpunt is wordt een zon. Door een tunnel of in de avond kan ik bijna geen auto rijden.
 
Dus ik was niet zo enthousiast om het andere oog te laten behandelen. De arts antwoordde hierop dat als het andere oog behandelt was dat wel over zou gaan. Daar heb je dan vertrouwen in en je laat het andere oog ook behandelen. Hierbij hetzelfde probleem.
 
Op controle het antwoord :het komt goed, het moet stabiliseren. Na vier maanden nog steeds dezelfde klachten. Men kon ook geen goede meting verrichten enz. Ze hadden dit nog niet eerder meegemaakt. We kunnen die min sterkte er wel uitlaseren maar die zonnen waarschijnlijk niet geheel. Dus wat moet je. Heel je leven met dat euvel te moeten verder leven is ook niet alles. Een afspraak gemaakt om beide ogen te laten laseren.
 
Even voor de behandeling krijg je nog even snel een rekening voor het laseren. Terwijl je denkt voor € 4.300 een behandeling met goed resultaat te krijgen, komt er nog eens € 1.900 bij om het slechte resultaat te corrigeren. Een van de regeltjes voor het instemmen met de behandeling is, er is een garantie van 2 jaar waarin de oogarts kan beslissen een verdere behandeling uit te voeren. Hoezo je voelt je opgelicht? Ik heb dan ook het idee dat als je voor de eerste keer op controle komt er wel een behandeling voor je is, want het geld is belangrijk.
 
Update 7-7-05:
Na een gesprek met de directeur werd het bedrag van € 1900 gereduceerd tot nul wat ik als zeer positief ervaar. Het belangrijkste vind ik echter dat ik weer goed kan zien. Ik ben nu op 7-7-05 gelaserd en hoop dat het goed komt, wat ik zeer betwijfel.

Update 26-10-05:
Om mijn slechte zicht nog enigzins goed te krijgen is dus besloten beide ogen te laseren. Na een hele morgen meten en fotos nemen ben ik dan gelaserd.

Het resultaat is bedroevend. Ik zie alles dubbel en herken niemand op 10 meter afstand. Balspelen en autorijden kan ik ook niet meer doen. Ik ben dus zwaar gehandicapt. Ik heb nu een afspraak met het oogziekenhuis in rotterdam. Hopelijk hebben die nog een oplossing voor mij.
Wilt u iets in die richting aan uw ogen laten doen bedenk dan dat er altijd iets van uw ogen wordt afgehaald en dat het allemaal commerciele instellingen zijn.

Update 03-07-05:
Inmiddels een second opinion laten uitvoeren in het oogziekenhuis te rotterdam.
De conclusie was dat die lenzen niet geschikt waren,maar er al te lang inzitten.
Het risico om ze er uit te halen is te groot. Dus ik moet het er verder maar mee doen. Jarig ben je!