Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het eindresultaat is 150% zicht

Door David Voets op 30 oktober 2014
Hallo,

Mijn naam is David en ben 22 jaar oud. Ik wilde militair worden, echter dit liep even anders. Aangekomen op de keuring bleken mijn ogen te slecht te zijn. Links -1.5 +0.50 Rechts -1.25 +0.25

Zo ben ik gaan zoeken naar een ooglaserkliniek en ben terecht gekomen bij International Vision Centers (IVC).

Ik heb hier geheel gratis mijn vooronderzoek gedaan te Nijmegen. Er werd gekeken naar mijn ogen middels speciale apparatuur, mijn ogen werden getest op tal van manieren middels druppels en in beide ogen een staafje waarmee ze je traanbuisjes controleren of deze voldoende vocht afgeven. Er word ook gewerkt met een pupil-vergrotende druppel, dit is een behoorlijk wazige ervaring. Het oog neemt tijdelijk meer licht op dan het moet waardoor je zicht even wazig word. Hierdoor mag je ook niet alleen naar het vooronderzoek komen en zul je dus een chauffeur moeten regelen. Je ogen worden telkens verdoofd waardoor je er niets van voelt. Na dit onderzoekje wordt één op één met je besproken welke behandeling voor jou de beste keuze is. Vervolgens krijg je de data te zien waarop je behandeld kunt worden.

Dit was voor mij al 1 week na het vooronderzoek. Mega snel!

Het daadwerkelijke laseren ging dan gebeuren in Amsterdam. Daar aangekomen wordt je nogmaals uitgebreid getest middels een groot aantal van de onderzoeken die je hebt gehad tijdens het vooronderzoek. Zie dit als een "dubbel check". Dit gaf mij een erg prettig gevoel en ik vond het professioneel overkomen. Uiteindelijk krijg je een gesprek met de daadwerkelijke dokter die het laseren gaat uitvoeren.

De dag bestaat voornamelijk uit wachten, wachten en nog eens wachten.. maar dan, wordt je naam geroepen en ben jij aan de beurt. Je gaat met een groepje naar binnen. Ik zat samen met 7 vrouwen. Een groot kippenhok natuurlijk, want de zenuwen gieren door je lichaam. In deze wachtruimte worden je ogen meermaals verdoofd middels druppels. Als deze zijn ingewerkt ga je per 2 de volgende wachtruimte in van waaruit je de daadwerkelijke laserkamers in wordt geroepen. Het eerste apparaat waar je onder gaat is de minst prettige vond ik. Dit apparaat maakt het zo genoemde "flapje". Het is allemaal vrij eenvoudig. Je gaat liggen, kijkt naar de laser.. en kijkt nog langer naar de laser. Per oog ongeveer 40 seconden. Het apparaat zal een lichte druk op de oogbal uitoefenen, dit vond ik minder prettig maar absoluut niet pijnlijk. Wat daarbij komt is dat er een vriendelijke assistente je hand zal vasthouden en je zal aanmoedigen. Nadat het flapje is gemaakt ga je weer de wachtruimte in van waaruit je de laserkamers in word geroepen. Hier merk je dat je troebel ziet, dit komt doordat er vocht tussen je hoornvlies zit waardoor het flapje gemaakt kan worden. Er worden nog wat verdovende druppels in je oog gedaan en al snel ga je de volgende en meteen de laatste laserkamer binnen. Een hele hoop apparatuur en een bankje waar jij dan op moet gaan liggen. Eenmaal in de juiste positie gebracht door de assistente gaat het daadwerkelijke laseren beginnen.

De laser word boven je hoofd geplaatst en het enigste wat jij zo goed mogelijk moet doen, is naar de laser kijken! Hoe beter je dit doet, des te beter is het resultaat. Je blijft kijken en je blijft kijken. Ondertussen ruik je een lichte geur van verbrande huid. (logisch want ze zijn je oog op maat aan het branden). Dit alles duurt nog geen 30 seconden per oog en je bent klaar. Ook hier staat een vriendelijke assistente je aan te moedigen en houd je hand vast. Je voelt je niet alleen en krijgt het gevoel dat je écht in goede handen bent.

Vervolgens loop je met je zonnebril de kliniek uit de taxi in naar je hotel in Amsterdam. Ik ben direct naar mijn kamer gegaan en ben op bed gaan liggen. Je ogen kun je op dit moment niet of nauwelijks openen. Ja, het brand en het pitst. Serieus pijnlijk? Ik vond van niet, maar dit is persoonsafhankelijk.

Mijn partner heeft mij nog een pizza gevoerd, want deze kon ik natuurlijk niet zien! Om de zoveel tijd moet er gedruppeld worden. Dit kun je in het begin niet alleen, omdat je moeite hebt met het openen van je oog. Jij zorgt voor het open maken van je oog en jou partner/vriend/vriendin/vader/moeder etc. zorgt ervoor dat er een druppeltje traanvocht en antibiotica in je oog komt. Wauw! Lekker verfrissend!!! Bij mij heeft het brandend en pitsend gevoel 2,5 uur aangehouden. Daarna opende ik langzaam aan mijn ogen en zetten mijn zonnebril op. Jawel hoor, ondertiteling lezen kon ik ineens!! Ik probeerde alles te bekijken en merkte dat mijn zicht écht al scherp was.

De dag na het laseren: Je moet je melden in de kliniek voor het eerste onderzoek. Hier gaan ze controleren of het flapje mooi op zijn plaats zit en of zich mogelijk iets heeft opgespeeld tijdens de periode dat je uit de kliniek bent geweest. Er worden weer n hoop testjes gedaan en er rolt al snel een resultaat uit. Mijn zicht was enkele uren na de behandeling al bijna 100%! Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week na de behandeling.

Zo had ik op de controle na 1 week al 120% zicht met beide ogen.

Bij het onderzoek na 1 maand was het wéér verbeterd. Onderzoek 3, na 3 maanden bleek al dat ik 150% zicht had met beide ogen tegelijk getest. Onderzoek nummer 4 is na een half jaar, hier zag ik zowel met rechts als met links 120% en de ogen tegelijk getest kwam uit op 150%. Het laatste onderzoek is na 1 jaar, dit is voor mij 7 maart 2015. Ik verwacht niet dat mijn ogen nog vooruit zijn gegaan noch achteruit.

Ik kan oprecht zeggen dat ik enorm tevreden ben met de behandeling bij International Vision Centers. Dit resultaat heeft me mijn baan in het leger gegeven. Ik ben op herkeuring gegaan en ben goedgekeurd met de gelaserde ogen, de opticien daar gaf zelfs de complimenten aan de laserkliniek. Het personeel is enorm vriendelijk en is heel kalm. Zal altijd zaken uitleggen die onduidelijk zijn of gecompliceerd zijn voor iemand die er niet zoveel verstand van heeft.

Ik ben ervan overtuigd dat de laserbehandeling zo goed als 100% veilig is. Het probleem zit hem vaak bij de patiënt zelf denk ik. Gaat deze in zijn oog wrijven of zorgt deze niet voor de nodige nazorg. Ja, dan begrijp ik dat er complicaties ontstaan. Eigen schuld dikke bult zeg ik dan maar.

Twijfel je al langer? Doe het vooronderzoek en laat het eens op je af komen. Je staat versteld van het resultaat!!

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen en wens jullie allen veel succes en kijk plezier na de behandeling!

Met vriendelijke groet,

David