Het is echt een mirakel

Door Juan Luis Guerra op 11 juli 2008
Donderdag 10 juli zijn mijn ogen gelaserd bij International Vision Centers in Den Haag, onder leiding van dhr. Kievitsbosch. De behandeling en de 1e controle vinden in Den Haag plaats, de rest in nijmegen. Het kliniek ademt een vriendelijke, persoonlijke sfeer uit. Je voelt je absoluut geen nummer en ze beantwoorden al je vragen uitgebreid. Al vanaf de eerste contacten had ik een goed gevoel bij International Vision Centers en dat is gelukkig ook in de praktijk gebleken.

De ooglaserbehandeling werd uitgevoerd door een Turkse arts (+ Turkse assistenten) en een deel van de onderzoeken wordt behalve door dhr. Kievitsbosch ook door een Engels sprekende arts gedaan.

Mijn afwijkingen waren behoorlijk fors: ongeveer -8 en -9. Vooraf gaf de Turkse arts aan dat er 80% kans was op een 100% resultaat. Het meest ongunstige geval zou zijn dat ik een restwaarde zou overhouden van -1.

Het stelt echt weinig voor. Het maken van de flapjes met de laser duurt 1 minuut per oog. Gedurende die minuut voel je enige druk op je oog maar omdat je ogen verdoofd zijn ervaar je dit hoogstens als "niet prettig".
Daarna moet je ongeveer 20 tot 30 minuten wachten omdat de flapjes gemaakt worden met een laser. Het laseren zelf duurt 15 to 20 seconden per oog en dit is volledig pijnloos.
Bij elkaar duurt het dus minder dan 5 minuten voor beide ogen voor het maken van de flapjes en het laseren zelf.

De eerste uren waren wat vervelend doordat mijn ogen erg gevoelig waren (schrijnende pijn) en hevig traanden. Ik kon ze niet openhouden, zelfs niet met een zonnebril en een trui over mijn hoofd.
In mijn optiek kun je het beste na de ooglaserbehandeling zo snel mogelijk een donkere ruimte (slaapkamer) opzoeken en met een pijnstiller of paracetamol een paar uur gaan slapen. Op die manier kom je de eerste vervelende uren het beste door. Ik moest helaas nog ruim 2 uur in de auto zitten.

Vandaag controle gehad en het zicht is 120%! Mijn ogen zijn nog wat rood maar dat moet binnen een week wegtrekken.

Het is echt een mirakel. Ik kan de Femto second lasik methode en International Vision Centers van harte aanbevelen.