Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het is heerlijk om zonder lenzen of bril door het leven te gaan

Door Joske D. op 6 juli 2011
Op 1 februari 2011 ben ik gelaserd. De voorlichting en het vooronderzoek was in Nijmegen bij International Vision Centers. Gelukkig waren mijn ogen geschikt om Intralase Femto-Lasik te doen! Mijn ogen hadden een sterkte van -4,25 en -3,75 met aan één oog ook een kleine cylindrische afwijking.

Op maandag had ik mijn laatste vooronderzoek. Alles was in orde. Op dinsdag moest ik om 12:00 uur in Amsterdam zijn. Diverse testjes die dag, met allemaal zenuwachtige mensen in de wachtkamer. Dat schept toch snel een band! Het personeel was erg aardig en geruststellend, de koffie was prima en er lagen heel veel leuke tijdschriften.

De chirurg gaf me bij het persoonlijke gesprek een 90% slagingskans dat de hele afwijking weggelaserd kon worden. Daarnaast had ik wel de gepersonaliseerde behandeling nodig (PTA Wavefront). Hier had ik op gerekend, dus dit vond ik prima.

Uiteindelijk zat ik in de laatste "lichting" van de middag (omdat mijn flapje andersom gemaakt zou worden) dus de wachttijd was erg lang. Ik had me hier echter volledig op ingesteld dus vond dat niet vervelend.

Toen ik uiteindelijk mee mocht (samen met nog een andere vrouw) kreeg ik een groen hesje aan, schoenhoesjes en een haarnetje. Met een gaasje moest je je oogleden alvast schoonmaken. Met druppels werden je ogen verdoofd. Ik mocht als eerste naar binnen. De eerste stap was het maken van de flap: de behandeling die als het minst prettig werd ervaren. Een assistente begeleidde mij en hield gedurende de behandeling mijn hand vast. Iets wat ik erg prettig vond! De oogklem (waar ik het meest bang voor was) viel heel erg mee. De chirurg vertelde heel helder wat er ging gebeuren en telde de seconden af dat het nog duurde. Mijn linkeroog was gevoeliger dan het rechteroog. Echt pijn heb ik niet gevoeld, enkel een vervelende druk.

Na die eerste stap werd ik naar een wachtruimte begeleid en kreeg ik een glaasje water. Ook ben ik nog bijgedruppeld met verdoving. Ongeveer een kwartiertje later mocht ik voor de tweede stap: het laseren. Ik herinner me dat er veel mensen in de ruimte aanwezig waren, naast de chirurg zelf. Er stond muziek op de achtergrond op. De handelingen van deze tweede stap waren minder gevoelig, maar niet erg prettig. Ik zag tijdens het laseren een rookpluimpje en rook verbrand vlees. De chirurg gebood me telkens in het rode licht te kijken, waardoor ik (vooral achteraf) bang was dat ik "niet goed gekeken" had.

Maar alles is goed verlopen. In totaal ben ik denk ik een half uur weggeweest uit de wachtruimte waar ook mijn vriend zat, voor de totale behandeling.

Toen ik weer terug in de wachtruimte was, werd er nog één keer gecontroleerd en mocht ik naar huis. Omdat mijn flap andersom gemaakt was, had ik tijdens de behandeling een bandagelens ingekregen. Schijnbaar daardoor heb ik weinig pijn gehad. Wel een vervelend gevoel - en ik was ook erg moe door alle indrukken - maar geen pijn. Niet eens pijnstillers geslikt.

Door die bandagelens zag ik wat wazig, maar ik merkte dat ik door die wazigheid al scherp zag. Ondertiteling op tv kon ik direct lezen. De nacht met het brilletje ging ook prima. De nacontrole de volgende dag in Amsterdam ging erg snel. Alles was goed! Flap zat goed, bandagelens mocht eruit en als ik het me goed herinner was het zicht ook al als "goed" gecontroleerd.

Tijdens de nacontrole na één maand in Nijmegen bleek ik 150% zicht op beide ogen te hebben! Alleen mijn linkeroog had om dat moment een +0,25 afwijking. Iets wat zo kan blijven of nog wegtrekken, maar last heb ik er niet van.

In augustus moet ik voor de controle van een half jaar. Ik ben benieuwd hoe het dan is! Verder ben ik erg tevreden. Het is heerlijk om zonder lenzen of bril door het leven te gaan. Mijn ogen zijn nog wel erg droog (maar dit waren ze ook al extreem toen ik nog lenzen droeg) dus ik druppel nog regelmatig. Ik vind dat overigens ook niet erg. Ik zit veel achter een computer wat dit herstel natuurlijk ook niet bevorderd.

Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb! En over de kwaliteit en nazorg van International Vision Centers ben ik erg tevreden!