Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het is zo wonderlijk

Door Annie Texel op 24 december 2009

Bij optical express in Amsterdam heb ik mijn ogen laten laseren. Lasik met wavefront en intralase. Het duurste pakket maar wel het beste.

Begin december 2009 was het dan zover. Ik kwam om 11.30 aan en om 12.30 mocht ik al de operatiekamer in.
Van te voren had ik een paracetamol ingenomen.
Mijn ogen werden schoongemaakt en daarna mocht ik op de stoel gaan liggen. Ik kreeg verdovende druppels en toen begon de ingreep. De vrouw die mijn ogen had schoongemaakt stelde mij gerust en vertelde steeds dat ik het goed deed. Dit was een geruststelling omdat ik de ingreep best eng vond. Je voelt niets maar je ziet wel wat er allemaal gebeurt en dat vond ik spannend.

Je hoort ze aftellen en dat gaf me een goed gevoel. Dan wist ik dat ik nog even moest doorbijten. Na tien minuten mocht ik omhoog komen en kon ik de klok al Zien! Nog wel wat wazig maar toch!

Daarna moest ik wachten in een donkere kamer ernaast. Na een paar minuten kwam er iemand kijken of het flapje goed was dicht geklapt en daarna kon ik gaan. 13.15 stond ik alweer buiten. Ogen dicht en zonnebril op.

Eenmaal weggereden kwam de zon door en dat was ondanks de zonnebril nog best pijnlijk. Dus ogen dicht, zonnebril op en handen over mijn bril naar huis gereden. In de auto nam ik ook weer een paracetamol. De pijn viel mee maar ik nam het uit voorzorg. Nadat de verdoving was uitgewerkt waren mijn ogen gevoelig.

Thuis gekomen heb ik meteen de eerste druppels gedaan. Dit kon ik zelf. Daarna in bed gaan liggen en een paar uurtjes geslapen (met speciale bril op).

Na 6 uur kwam ik uit bed en waren mijn ogen wat moe. Ik wilde ze graag dichthouden. Om 20.30 heb ik een uurtje tv gekeken en dat was wat wazig maar ik kon het zien!

De volgende dag op controle en alles was goed. De rest van de week druppelen en met een bril opslapen. Die bril was wel lastig. Soms verschoof die bijna in mijn oog.

Ik kan iedereen dit aanraden. Nu twee weken verder en elke dag ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het is zo wonderlijk dat je je eigenlijk na de eerste dag al goed voelt. Ik moest er echt opletten dat ik de eerste week rustig deed. Doordat het zo goed voelt vergeet je soms dat je gelaserd bent.

Echt super!