Het kan ook wel eens anders lopen dan verwacht + UPDATE

Door Brigitte Bollen op 27 maart 2008

Dag iedereen,

Ik wil graag mijn ervaring over de lensinplanting en lasikopreatie met jullie delen; Mijn zicht is (was) zo slecht dat er voor mij alleen een combinatie van de twee mogelijk was om goed te kunnen zien. Ik zou dan achteraf een leesbrilletje moeten dragen maar daar heb ik niets op tegen. Dat heeft ook zo zijn chames.

Eerst zou mijn linkeroog volledig behandeld worden. De implantlens werd bij mij geplaatst op 21 december 2007. Dat is perfect verlopen. Totaal geen pijn of ongemakken gevoeld. Er werd mij een bril aangemeten zodat ik goed kon zien, dit vanwege een cilindercorrectie die moest gebeuren bij de lasikoperatie. Geen probleem.

Dan op woensdag 19 maart vond de lasikoperatie plaats. Ik was behoorlijk nerveus maar de begeleiding ter plaatste (Paal) was zo goed en kalmerend dat de ingreep toch goed verlopen was. Ik moest dan voor minsens 4 uur mijn oog dichthouden zodat het oog vochtig genoeg zou blijven.

De volgende dag moest ik op controle komen. Daar bleek dat mijn zicht niet goed was. Dat was door de zwelling vanwege de opratie. Wat me logisch lijkt.

Deze week moest ik terug gaan werken maar ik kon nog steeds niets lezen of duidelijk zien. Ik ben dan dinsdag terug op controle geweest waarbij Dr. Nijs en zijn collega voorstelde om een spoeling te doen van het oog. Die werd dan onmiddellijk "s avonds doorgevoerd. Wederom was de begeleiding terplaatse in Paal zeer goed en kalmerend zodat ook dit goed verlopen is.

Gisterenmorgen moest ik dan terug op controle gaan waarbij Dr. Nijs en zijn collega vaststelde dat ik nog steeds niet goed zie. Mijn oog heeft anders gereageerd dan verwacht waardoor het lijkt alsof mijn oog helemaal niet gereageerd heeft op de lasikoperatie. Er wordt mij nu een lens aangemeten die ik kan dragen tot mijn oog voldoende genezen is en ze beslissen wat de volgende stap van behandeling zal zijn.

Het is een beetje een teleurstelling en terugslag maar ik verlies de moed niet. Ik heb 100% vertrouwen in Dr. Nijs en twijfel er niet aan dat ik binnen de korste keren goed zal zien.

Ik schrijf mijn ervaring niet om mensen angst aan te jagen maar omdat ik toch wil zeggen dat het ook wel eens anders kan lopen dan verwacht.

Ik heb nog geen enkel ogenblik spijt gehad van mijn beslissing om deze ingrepen te laten doen. Al moet ik toegeven dat ik het nu moeilijk heb omdat ik niet goed kan lezen en zien.

Ik ben bediende van opleiding en kan dus blind typen toch laat ik even dit verslag nalezen door mijn dohter zodat jullie ook kunnen lezen wat ik schrijf.

Ik zal een verslag type over het verloop van mijn behandelingen.

Update 24-4-2008:

Dag iedereen,
Ik wil jullie even het verloop van mijn oogoperaties laten weten.
Er werd mij dus een lens aangemeten zodat ik toch al iets beter kan zien. De lens was vrij ongemakkelijk, misschien door de eerste 2 ingrepen. Maar ik kon mij behelpen. Ik heb dan dinsdagavond ll. opnieuw een lasikoperatie ondergaan waarbij Dr. Nijs opnieuw gelaserd heeft maar dan op een iets andere plaats als bij de eerste keer. Wederom werd ik zeer goed begeleid door het aanwezige personeel aldaar. Ik kan jullie vertellen dat ik al na enkele momenten kon zien dat het resultaat goed zou zijn. Bij deze lasikoperatie had ik echter veel meer last achteraf dan bij de vorige keren. Een branderig gevoel maar gelukkig had ik de druppeltjes tegen de pijn en die doen wat ze moeten doen.

Vermits je de eerste uren zoveel mogelijk je ogen moet sluiten was de spanning de volgende dag zeer groot.
Kon ik zien of niet : ik kan zien en naar mijn mening zeer goed. Deze keer is het resultaat was ik ervan verwachtte.
Bij de controle woensdag bleek ook dat het zicht goed is en dat mijn oog heel goed geneest ondanks het feit dat het al de 3de ingreep was.

Ik ben zeer gelukkig dat ik vertrouwd heb op Dr. Nijs. Hij had mij beloofd dat het goed zou komen en die belofte is hij nagekomen waarvoor mijn beste dank.

Ik laat nu dit oog genezen en dan laat ik ook het andere oog behandelen.  Ik zal ook hierover een verslag maken.

Tot dan en groetjes

Brigitte