Het laseren duurde slechts 19 seconden per oog

Door Denise Boeijen op 19 februari 2015

Op 11-02-2015 heb ik mijn ogen laten laseren bij eYellow in Utrecht (onderdeel van EyeScan). Ik heb eerder een informatieavond van EyeScan bezocht en kwam zo in aanraking met de goedkopere kliniek eYellow (voor de ""recht toe recht aan"" behandelingen). Omdat mijn afwijking (-3 en -2,57, beide klein cilinder) binnen de doelgroep van eYellow viel dus ook voor deze kliniek gekozen. Het vooronderzoek en de nacontroles vonden/vinden plaats bij mijn plaatselijke optometrist. Erg fijn, hierdoor hoef ik niet vaak naar Utrecht.

Ik heb gekozen voor de Lasik behandeling. Erg spannend was het allemaal, ik was erg zenuwachtig voor de behandeling. Achteraf viel alles erg mee. Als het zou moeten, zou ik alles over doen!

Ik ben ca. 20 minuten op de o.k. geweest, het laseren duurde slechts 19 seconden per oog. Voor het maken van het flapje werd er een soort zuignap op mijn oog geplaatst, het plaatsen hiervan was een vervelend gevoel omdat er echt op je oog gedrukt wordt. Pijn deed het overigens niet. Nadat mijn flapjes gemaakt waren kon er gelaserd worden en werd ik onder het echte laser apparaat geschoven. Het zicht werd grijs en ik moest naar het lampje blijven kijken. Je merkt echt helemaal niks van het laseren zelf, voor ik het wist was het voorbij. De arts vertelde ook gedurende de behandeling wat er gebeurde en telde af, erg fijn.

Na de behandeling heb ik helemaal geen pijn gehad, zelfs geen branderig gevoel. Ik heb thuis ca. 1,5 / 2 uur geslapen en daarna kon ik de ondertiteling op de tv al zien, wauw! De volgende ochtend kon ik alles zien, dit was zo bijzonder. Die dag ook gelijk de 1e controle gehad, mijn zicht was tussen de 120 en 150% en ze waren erg tevreden.

Morgen staat de 2e controle (na 1 week) gepland. Ik heb wel het idee dat mijn zicht iets schommelt, de ene dag is het fantastisch en de andere dag gewoon goed. Ook krijg ik wat hoofdpijn als ik lang achter de computer heb gezeten. Na het TV-kijken, boek lezen of langdurig achter de iPad zitten heb ik dit overigens niet. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten morgen.

Voor iedereen die twijfelt over het laseren: doen!