Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het laseren op zich stelt niets voor

Door Ward Ghijsen op 23 september 2010

Ik ben op 21 aug jl gelaserd (Lasik Wavefront met Intralase). 

Vooraf getwijfeld ivm de hoge kosten (?3600) en de aanwezige risico"s. Ook een beetje bang gemaakt door het zien van filmpjes op internet. Ik had ook verwacht een kliniek aan te treffen, het leek echter meer op een kantoorpand. Het klinische gedeelte zit echter precies waar het thuishoort, in de ruimte waar de laser staat. 

Verwacht geen afstandelijk meneer/ mevrouw en U want dat gaat niet gebeuren. De medewerkers hebben een directe wijze van communiceren. 

Ik heb 1 1/2 uur moeten wachten, wat niet tegenviel (wachten duurt overigens altijd lang) De echte zenuwen begonnen pas toen ik aan de beurt was. Vooraf wordt je gezicht ontsmet en je oren afgedekt, ook krijg je een haarnetje op. Dan ga je naar de behandelkamer. Hier checkt de arts (Bob Ververs in mijn geval) je Naam, geboortedatum en de behandeling waarvoor je gekozen hebt.

Je ogen worden verdooft met druppels, waarvan de eerste prikt, maar de 2de niet meer omdat de druppels beginnen te werken.  Het flap-gedeelte van de behandeling (intralase) was op z"n minst vreemd, er gebeurd vanalles met je oog waar je geen controle over hebt. Je zicht valt weg en je voelt dat er iets "trekt en draait" aan je oog. 

Het laseren op zich stelt niets voor. Wel moet ik zeggen dat ik het moeilijk vond om te doen wat de arts zei, ik wist op een gegeven moment niet of mijn oog open of dicht was, door het slechte zicht en door de verdoving neem ik aan. 

Na het laseren (totale ingreep 3 minuten) opgestaan en al op de klok kunnen kijken. Na een snelle controle was het achter de rug en meteen naar bed. Ik kon totaal niets van licht verdragen. Dit was na een uur of 4 al voorbij. 

Ik heb nog 2 weken last van heftig wisselend zicht gehad. Vooral de eerste week totaal geen eigen traanvocht. Vooral links zag ik echt slecht. Nu een paar weken redelijk stabiel, met een wat vlekkerig zicht en af en toe droge ogen. Ook nog wat rode plekjes op het oog die steeds meer wegtrekken.

"s avonds naar lampjes kijken geeft een speciaal effect (lichtkransen). Hierdoor is autorijden in het donker nog wat lastig. Ik hoop echt dat dit weggaat, zeker gezien het feit dat ik ivm mijn grote pupillen voor wavefront heb gekozen (op advies). 

Objectief gezien zijn mijn ogen oke nu. links 0.25 sterkte en rechts precies 0, ook nog een kwart cilinder. Subjectief kan het nog wat beter, vooral als ik moe ben wordt het zicht een beetje "vettig". 

Al met al geen spijt tot nu toe, het weggooien van brillen en lenzen is een mooi moment. Ik ben vol vertrouwen naar de toekomst toe. 

Het belangrijkste is een goed vooronderzoek en lezen lezen lezen. Laat je niet bang maken door allerlei horrorverhalen maar kijk wel goed waar je je laat behandelen.