Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het leek me zo eng dat men aan je ogen zit.

Door Marta Lebo op 19 maart 2016
Echt een verademing!
Sinds mijn tiende droeg ik een bril en later ging ik over naar lenzen, maar sinds ik gehoord had dat het mogelijk is om je ogen laten laseren, speelde ik met de gedachte om mijn ogen te laten laseren. Ik durfde het alleen niet. Het leek me zo eng dat men aan je ogen zit. Stel dat je blind zou worden!

In de herfst van 2014 heb ik uiteindelijk toch alle moed verzameld en heb ik me ingeschreven voor een infoavond bij IVC Nijmegen. Ik woon zelf ook in Nijmegen en vanwege de goede beoordelingen, was de keuze niet heel moeilijk. De avond was heel verhelderend. Je kon alles vragen wat je wilde en men nam echt de tijd om deze allemaal te beantwoorden. Het praatje klonk ook heel deskundig. Je kon daarna ook meteen een quickscan laten uitvoeren om te kijken of je geschikt bent om gelaserd te worden. Het was een korte check van 10 minuten. De vrouw die voor mij aan de beurt was, kreeg na de check te horen dat men niet adviseerde om de ogen te laten laseren. Het was heel spijtig voor die vrouw, maar ik kreeg hieruit het gevoel dat men echt serieus naar de mogelijkheid kijkt en niet alleen maar tegen iedereen zegt dat het laseren wel kan. Ook dit straalde vertrouwen uit.

Nadat ik "goedgekeurd" werd, heb ik maar meteen een afspraak gemaakt voor het vooronderzoek. Het kon al heel snel, ik kon al daar binnen een maand terecht. Ook de datum van de operatie werd geprikt. Ik koos voor de Relex Smile behandeling; het leek me het beste voor je ogen. Dit is wel de duurste behandeling, maar als een keer iemand aan je oog zit, wil je het beste hebben, toch?

Zowel de infoavond als het vooronderzoek was in Nijmegen en voor de operatie en de eerste controle een dag na de operatie moest ik naar Amsterdam. Ik moest me op de dag van de operatie in de middag in de kliniek melden. Na wat onderzoeken moest ik heel lang wachten. Het was een volle bak en tot mijn spijt was ik de allerlaatste op de dag. Maar daardoor kon ik iedereen met een big smile naar buiten zien komen! Uiteindelijk was ik aan de beurt. Ik was ontzettend zenuwachtig, zeker op het moment dat ik op de operatietafel ging liggen. Maar het duurde allemaal heel kort en het was geheel pijnloos. Je voelde dat men aan je ogen zit, maar je voelde geen pijn.

Na de operatie, zeker ook omdat ik de laatste was, kreeg ik nog een leuk gezamenlijk uitzwaaimoment van het personeel. Hartstikke aardig allemaal.

Direct na de operatie was het al meteen een feest! Met mijn toenmalige sterkte van respectievelijk 6.75 en 7 was ik gewend dat ik zonder bril/lenzen niet veel zag. Opeens zag ik al best veel! Na het eerste half uur begon de pijn op te zetten. Met wat paracetamols was het wel te doen en ik kon gelukkig na een paar uur ook naar bed en dat was heel fijn.

De volgende ochtend was echt prachtig. Ik stond op om naar de mensen op de straat te kijken. En dat allemaal zonder bril. Echt fantastisch. Ik was al vergeten hoe het voelde om zonder bril te zien!

Uit de nacontrole diezelfde dag bleek dat ik al een zicht had van 80% en dat het helemaal goed was gegaan met de operatie.

Ik heb de dagen daarna de voorgeschreven druppels opgemaakt, maar daarna hoefde ik niet meer te druppelen. Ik had geen last van droge ogen of andere bijwerkingen. Mijn zicht werd steeds beter en ik geniet - nu een jaar later - nog elke dag van mijn zicht! Ik heb een paar weken geleden mijn laatste controle gehad en ik heb 100 procent zicht!

Het was echt de moeite en het geld waard! Super vriendelijke mensen bij IVC, deskundige opticiens en oogartsen. Ze zijn echt een aanrader!