Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Het leven is een hel geworden

Door Erna L. op 21 september 2008

Ik heb in februari 2005 mijn ogen laten laseren bij vision clinics in Zwolle. Lasek. Ik was erg vermoeid die ochtend. Dit heb ik aan 3 mensen gemeld, maar er werd me verzekerd dat dat geen probleem was. De sterkte van mijn lenzen was -1,25 en -1,50. Er werd daar een sterkte gemeten van -1,25 en -0,25 cilinder aan beide ogen. Had daar twijfels over, maar ik had zulke consequente antwoorden gegeven, dat de meting goed was. Heb daarop vertrouwd. Gelaserd, veel pijn, en voelde me gelijk erna niet lekker. Licht in mijn hoofd, duizelig, zeeziek gevoel, en de vloer golfde soms onder mijn voeten. Gevoel alsof er een blokkade in mijn hoofd zat om dingen te ondernemen, en bleef vaak tot diep in de middag in bed liggen.Terug naar de kliniek. We begrijpen je klachten niet. Je hebt zo"n mooi resultaat. Rechts -0,25 cilinder en links +0,25 en -0,25 cilinder. Kliniek kon me niet verder helpen. Bij psycholoog geweest, maar geen effect.

Zelf andere kliniek gevonden en kwam bij Nico Trap terecht. Erg fijne kliniek. Hij kende mijn klachten ook niet, maar ik zat er niet voor niets, dus heeft hij mijn rechteroog -0,25 nabehandeld. Dit was alsof er een knop werd omgedraaid. Werd ineens heel erg actief, en kon me niet voorstellen dat ik in bed bleef liggen. Maar zag superscherp. zo scherp, dat ik er gek van werd. En het gaf een enorm gespannen gevoel in mijn hoofd, plus een scherpe pijn in achterhoofd. Heb arts bijna gesmeekt of hij het iets af kon zwakken, wat hij na 7 maanden gedaan heeft. Weer alsof er een knop werd omgedraaid. Zag heel verschillend met links en rechts, gevoel alsof mijn nek 3x omgedraaid werd, gevoel van scheel kijken, niet helder meer kunnen denken, alle kleuren veranderden. Bepaalde kleuren knalden er boven uit en ik lig het liefst weer in bed. Ga naar huisarts, en hij stelt de diagnose dat ik bipolair ben! Nico Trap belt met huisarts en krijgt deze diagnose te horen en is dus klaar met me. Begrijpelijk. Maar ik lag in bed terwijl ik me doodziek voelde. Terug naar psycholoog, en hij gaat achter huisarts staan.

Ik lig veel in bed omdat ik depressief ben! Kon zeggen wat ik wilde, maar kreeg alleen geirriteerde blikken terug. Zelf weer verder gaan zoeken, want wil niet de rest van mijn leven zo doorbrengen.

Paar second opinions gehad, en door 1 kliniek doorverwezen naar academisch oogziekenhuis. Daar ben ik uitgelachen. De klachten bestaan helemaal niet, en ik verzin ze om aandacht te krijgen!

Heb hier een jaar meegelopen, en toen bij dr. Vryghem in Brussel terecht gekomen. Weer worden klachten niet herkent, maar hij heeft zich voor me ingezet. Linkeroog behandeld. Toen voelde ik me helemaal naar, en heeft hij ook rechteroog nog afgezwakt. Dacht dat ik me niet zieker kon voelen, maar het kon toch. Heb nu heel compact beeld, heel rare kleuren, altijd pijn in rechteroog wat doortrekt naar rechterachterhoofd en schouder. Mijn lichaam voelt heel anders. Alsof ik evenwichtstoornissen heb. Heb nergens zin in, en doe niets. In ziektewet gekomen, en gesprekken met arboarts. Hij steld de diagnose dat mijn klachten wel reeel zijn, maar dat ik ze inbeeld! Moet naar psychiater. Psychiater zegt, dat hij niets voor me doen kan, want hij is geen oogarts.

En nu weet ik het niet meer. Heb klachten die niet leefbaar zijn, en krijg ook nog eens allerlei psychische dingen in mijn schoenen geschoven. Ik kan het niet bewijzen, want oog ziet er nog steeds goed uit, en kan nog steeds de kaart lezen. Het leven is een hel geworden.