Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Icare lensimplantatie bij Eye-Q-vision Amstelveen

Door Sandra Vilters op 26 oktober 2006
Eind februari en begin maart 2006 heb ik een lensimplantatie ondergaan aan beide ogen. Mijn visus was – 6,5 beide ogen, maar door een heel dun hoornvlies bleek een laseroperatie niet verantwoord.

Omdat de Icare lens veel minder wordt toegepast wil ik graag mijn ervaring met deze lens met u delen.

De ingreep veel 100% mee. Ik heb geen pijn gevoeld. De simpele verdovingsdruppels waren voldoende om het oog te verdoven. Het gaatje dat in het oog moet worden gemaakt om te voorkomen dat de druk in het oog te hoog oploopt, werd door dr. Versteeg met een laser gemaakt en was ook helemaal pijnloos!

Bij het eerste oog zag ik eigenlijk helemaal niets tijdens de ingreep. Pas toen het oog werd gespoeld, zag ik opeens mooie luchtbellen voor mijn lens voorbij drijven. Dit was wel even een griezelige ervaring, maar doordat de hele ingreep maar ongeveer 15 minuten duurde, heel goed te verdragen! Na 2 uur in de kliniek te hebben gewacht of er geen complicaties zouden optreden, ben ik naar huis gebracht door mijn man.

Thuis heb ik geen bril meer gedragen en kon genoeg zien om me binnenshuis te redden. Zelfs een boekje lezen was geen probleem, hoewel vermoeiend.

Twee dagen later was mijn andere oog aan de beurt. Dit keer zag ik echter alles (ws omdat ik nu 1 goed oog had met lens..!) Dat was even een griezelige ervaring. Ik kon zien hoe er een klein sneetje in mijn oog werd gemaakt, hoe de lens eronder werd geschoven en hoe het oog werd gespoeld. Maar doordat ik totaal geen pijn voelde, was ook deze keer de ingreep heel goed te doen.

Binnen twee uur na de ingreep liep opeens mijn oogdruk hoog op. Dit was heel vervelend, want je krijgt dan ineens een enorme hoofdpijn, wordt misselijk en voel jezelf niet echt prettig. De assistente zag direct wat er gebeurde en ik werd in een kamertje apart op een comfortabele stoel geholpen. Zodra dr. Versteeg met een andere patiënt klaar was (ongeveer 10 minuten later) werd ik in de operatiekamer gebracht en werd er binnen enkele minuten tijd de druk van mijn oog afgehaald. Dit deed geen pijn en was echt een hele opluchting. Hierna ging het verder prima en een uur later kon ik naar huis.

De eerste 2 weken na de ingreep ben ik thuis gebleven omdat ik snel moe werd van het ‘nieuw’zicht. Ik moest erg wennen aan de scherpte van het zicht, aan allerhande schitteringen en beelvervormingen. Na twee weken had ik alleen nog last van schitteringen, vooral als het schemerig was/werd en bij halogeenlicht.

B
ij de eerste controles bleek mijn zicht 100% en dit is ook zo gebleven. Van dr. Versteeg kreeg ik druppeltjes om mijn pupillen in het donker iets te verkleinen zodat ik minder last van de schitteringen zou hebben. Ik heb ze nooit hoeven gebruiken, want na 3 maanden was ik volledig gewend aan de schitteringen. Ik ben me er niet meer van bewust. Kennelijk hebben mijn hersenen zich eraan aangepast.

De voordelen t.o.v het dragen van contactlenzen zijn voor mij enorm groot:
  • Ik ervaar het zicht als veel helderder, schoner
  • Geen geïrriteerde ogen meer aan einde van de dag
  • Altijd scherp zicht ook als ik naar bed ga of opsta en mijn ogen opendoe
Het grote voordeel van een Icare lensimplantatie bij Eye-Q-vision vond ik:
  • Pijnloze ingreep, geen hechtingen en snel herstel hierdoor.
  • Zeer deskundige begeleiding van dr. Versteeg en zijn vrouw vooraf en tijdens de behandeling
  • Met vragen was dr. Versteeg altijd bereikbaar, ook in weekend, ’s avonds en ’s nachts
  • Goede nabegeleiding na de ingreep en veel controles
  • Tijdens de behandeling lotgenotencontact, er worden meerdere mensen op dezelfde dag geïmplanteerd en het is fijn om met deze mensen je ervaring uit te wisselen.
  • De prijs is in verhouding tot sommige andere klinieken heel redelijk!
Het vreemde is dat alles snel went… en ik vaak geeneens meer realiseer dat ik heel lang afhankelijk was van een bril/lenzen. Als ik terugkijk dan had ik deze ingreep wel 10 jaar eerder willen doen!

Ik wens iedereen die de beslissing gaat nemen heel veel succes en hopelijk een even positieve ervaring toe als ik zelf heb.

Groeten, Sandra Vilters

En mocht iemand nog vragen hebben dan kunt u mij mailen: san_dul at hotmail.com