Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

ICL lensimplantatie door OAMM

Door Ricardo Gijbels op 22 januari 2007
Met mijn -10 rechts en -14 links in combinatie met in beide ogen een cilinder van circa -1, heb ik mij sinds mijn 20e goed kunnen (be)helpen met harde lenzen. Echter de laatste 2 jaar begon ik meer en meer last te krijgen van lensintolerantie en wisselde de harde lenzen af met zachte lenzen. Echter ook deze zachte begonnen te irriteren wat voor een actief sporter van 50 jaar zoals ik knap lastig is.

Na een positief en enthousiast verhaal van de ervaring van een collega besloot ik om bij dr Nijs in MaasMechelen (Belgie) de stap te wagen.

Uiteindelijk werden op 10 november 2006 door dr Nijs de ICL lenzen geplaatst in het ziekenhuis van Lanaken: Ongelooflijk voor het eerst in mijn (te herinneren) leven kon ik na ontwaken uit de narcose zonder bril of lenzen scherp zien en dit fenomeen herhaalt zich iedere dag.

Het herstel na de operatie ging wonderbaarlijk snel: slechts de dag van de operatie en de dag daarna was ik wat suffig en vermoeid, 3 dagen na de operatie kon ik weer auto rijden en 3 weken na de operatie zat ik weer op de racefiets. Nog een week later full force op de MTB: met mijn fietsmaten van de wielerclub door de bossen en modder rond Gulpen.

Uiteindelijk is mijn zicht veraf nu 120%, een klein nadeel is dat mijn leesbril nu van +1 naar +1,5 is gegaan, maar dat valt in het niet bij alle voordelen.

Het is jammer dat deze techniek niet al 20 jaar geleden bestond, dan had ik, met de ervaring van nu, deze ingreep al veel eerder laten doen.

Mijn positieve reactie is met enige vertraging gekomen omdat ik gedurende de eerste 2 maanden na de operatie een lichte irritatie had in mijn rechteroog; bij het knipperen voelde het alsof er "iets" (een vuiltje of een haartje) inzat. Uiteindelijk is dit gevoel na 2 maanden nagenoeg verdwenen en kan ik met oprecht enthousiasme en lof mijn verhaal doen.

Voor dr Nijs en zijn team van OAMM en het ziekenhuis ZOL in Lanaken (Belgie) niets dan lof: goede info voorziening, goede voorbereiding, een uitstekend geslaagde ingreep met een goede begeleiding en nazorg.