Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik ben geweldig blij met het resultaat.

Door C.M. van der Veen-Lageman op 5 april 2012

Na 30 jaar zonder problemen lenzen te hebben gedragen begonnen vorige jaar steeds vaker irritaties op te treden. de bril vond ik gewoonweg niet mooi en daarnaast heel erg onhandig ( sporten, regen enz.)

Drie familieleden hebben in het verleden al hun ogen laten laseren en zij hebben mij eerst informatie gegeven. In december heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben me serieus gaan verdiepen in de mogelijkheden. Ook heb ik mijn zorgverzekering hierop aangepast.

In januari 2012 was het zo ver. Vooronderzoek in Amsterdam (vision ooglaseren) Een behoorlijk reis vanaf Groningen.

Uit het onderzoek bleek dat ik niet geschikt was voor de IntraLase Femtolasik. Ik had een aantal beschadigingen in mijn oog, waardoor het niet mogelijk zou zijn een “flapje”te maken. Voor mij zou alleen de lasek methode mogelijkheid zijn. Een van mijn broertjes is op deze manier behandeld en dat was een zeer pijnlijke ervaring. Toch wilde ik zo graag van de bril af, dat ik dit er wel voor over zou hebben. Toch had ik op een of andere manier een onbehaaglijk gevoel had bij de kliniek en de diagnose.

Ik besloot verder op onderzoek te gaan. Ik wilde van mijn bril af... Ik heb contact gehad met het OMC Groningen, maar daar is alleen de PRK behandeling en dat was niet wat ik wilde.

Ik ben verder gaan zoeken en kwam terecht bij VisionClinics in Zwolle. Op 14 Februari was het vooronderzoek. Duidelijke informatie en prettige omgang. Mijn vraag naar de beschadigingen en de eventuele risico’s over het “flapje” werden door dr. de Jong duidelijk, maar resoluut ontkracht. De deskundigheid gaf mij een gerust gevoel en de afspraak werd voor de Femtolasik gemaakt.

De behandelingen vinden altijd op maandag plaats in Utrecht. Op maandag 12 maart was het zover. Ik was helemaal niet zenuwachtig , maar dat had als risico dat het enorm kon tegenvallen. Om 12.15 uur werd nog een meting gedaan. Deze was gelukkig gelijk aan het vooronderzoek, dus de behandeling kon doorgaan. Ik kreeg twee paracetamol en werd daarna naar boven gebracht. Ik kreeg uitleg over een tasje met medicijnen dat ik na de behandeling mee naar huis kreeg (zonnebril en dopjes voor de nacht) Verder kreeg ik nog twee valium .

Om ongeveer 12.50 uur ging ik mee naar achteren waar ik een jasje, kapje en schoentjes aankreeg. Vervolgens ging ik naar een ruimte waar ik veel verschillende druppels in mijn ogen kreeg.

Om ongeveer 13.10 uur ging ik mee naar de operatieruimte. Eerst werden de flapjes gemaakt. Het zuignapje werd op mijn oog geplaatst en al bijna direct begon de assistente met aftellen vanaf 11 sec. Dit herhaalde zich bijmijn andere oog. Ik moest toen naar een andere ruimte lopen. Dit was wel vreemd, want alles was heel wazig. Het laseren zelf ging nog sneller, 8 sec per oog. Daarna werd ik naar een relax ruimte gebracht ( het was ongeveer 13.25 uur , dus 15 min later) waar opnieuw druppels in mijn ogen gedaan werden en ik 15 minuten met mijn ogen dicht moest blijven liggen.

De eerste 2/3uur heb ik wat branderige ogen gehad, waarbij het prettiger was de ogen gesloten te houden. Ieder half uur moest er druppelt worden. Onderweg naar huis zag ik al nummerborden. Daarna was het weer ‘normaal’, alleen nu wel met goed zicht!!

De dag erna weer naar Zwolle voor de eerste controle. Volgens dr. de Jong zag alles er prima uit. Een globale meting wees uit dat er al zicht was van 100% en dat zou alleen nog maar beter worden. Ik heb deze week ook absoluut nergens last van gehad. Ik moest er heel bewust aan denken om de zonnebril op te zetten wanneer ik buiten was.

Dinsdag 20 maart 2012 ben ik voor de eerste meting naar Zwolle geweest. Mijn ogen zagen er prima uit en het zicht was nu 120% en kan nog meer worden. Over 3 maanden nog eens terug voor controle.

Ik kan het iedereen aanraden !! Ik ben geweldig blij met het resultaat.