Ik ben tot nu toe extreem positief

Door Joyce van den Eeden op 22 augustus 2012
Graag verstuur ik mijn ervaringen met de kliniek: FYEO Medical uit Eersel.

Ik heb hier een Intralase Zyoptix Personalised laten uitvoeren.

Ze hebben een werkelijk perfecte informatievestrekking. Via de website vulde ik een terugbelverzoek in en werd binnen een uur teruggebeld. Na het stellen van een aantal vragen (zoals de kortingen met CZ verzekering en BIG nummers) zou ik een brochure krijgen. Hierin staat alles wat je wilt weten voor een behandeling. Elke behandeling staat vermeld, dus Lasik, Lasek maar ook hoe persoonlijk ze kunnen worden, Planoscan, Zyoptix en Zyoptix personlised, waarbij alle oneffenheden uit je oog gehaald worden.
Zelfs de CV"s van hun artsen worden uitgebreid weergegeven! Inclusief BIG nummers en alle lidmaatschappen van organisaties van artsen en dergelijke

Geen wonder dat ze als beste uit de bus kwamen bij de consumentenbond!!!

Het vooronderzoek was zeer aangenaam, erg vriendelijke arts en optometrist, ze beantwoorden alle vragen die je tussendoor hebt en kletsen ook gewoon gezellig tussen de onderzoeken door.
De korte momenten die je moet wachten in de wachtkamer is zeer aangenaam. Je kunt computeren, televisie kijken in een van de 3 "woonkamer lounges" of in de keuken zitten genieten van koffie, thee, soep, fris, koekjes, snoepjes, wat je maar wilt! Het is SUPERLUXE!!!!

Na het vooronderzoek krijg je nog informatie mee naar huis, en de vraag je graag na 1 of 2 weken gebeld wilt worden met de vraag of je een behandeling wilt. Ze dringen NIETS op maar geven je volledige vrijheid! Wel krijg je te horen dat als je na een half jaar een behandeling wilt, je een nieuw vooronderzoek moet hebben.

Ik besloot om de behandeling aan te gaan, in mijn geval Intralase (dat wilde ik ook erg graag!) met Zyoptix Personalised, omdat ik teveel oneffenheden heb. Bij de vraag of het artsconsult en behandeling op dezelfde dag kon, prima, dat gebeurt wel vaker! Scheelt me weer 1.5 uur reistijd!

De behandeldag ging ook erg goed. Vooraf kreeg ik een kalmeringstabletje en een zak met medicatie. 2 soorten oogdruppels om infecties compleet uit te sluiten (1 week lang 3x per dag druppelen) en een zak met oogdruppels voor droge ogen (1 week lang 6x per dag en daarna wanneer je zelf wilt). Ook zit er een brief bij met medicatiestickers voor je apotheek, voor het geval je andere medicijnen gebruikt, of je die afgeeft, zodat ze het kunnen registreren. Ook zit er een nachtbril en UV bril bij.
Na kennismaken met de arts kreeg ik een operatiejas aan, haarnet op en overschoenen aan en mocht ik de operatiekamer in.

De operatie was erg goed verlopen, ik ben doodsbang voor pijn, maar heb hier geen last van gehad! Totaal niet. Je wordt netjes ontsmet en krijgt zon doek over je hoofd, je wimpers e.d. worden uit de weg geplakt. Het apparaatje wat vacuum gaat op mijn oog, om de laser een flapje te laten maken, was het enige vervelende, dat voelt nogal drukkend aan, maar geen pijn. Na het maken van het flapje moest ik 5 minuten wachten omdat er bubbeltjes moeten oplossen, ondertussen praten ze gewoon met je en vragen ze hoe het gaat. Het flapje word omgelegd en alles word ineens wazig. Daarna de behandeling zelf, die gaat snel, je moet op een rood lampje letten en niet bewegen, daarna hoor je geknetter en ineens allemaal koude dingen op je oog, water natuurlijk, het flapje gaat terug en er wordt weer wat water op gedaan. Het tweede oog, en klaar!

Vervolgens ga je naar een donkere ruimte waar ze onmiddelijk met een apparaat naar je ogen kijken hoe ze eruit zien. Dan krijg je een zwarte UV bril op en ga je naar een ruimte even lekker bijkomen.
En dan, lekker naar huis!

Je zicht is onmiddelijk veel beter! s" avonds heb ik lekker televisie gekeken en een beetje gecomputerd, en heerlijk geslapen! Ondanks een doorzichtige bril op, geslapen als een roos. De bril voorkomt dat er iets tegen mn ogen kan komen.

Bij deze behandeling krijg je na 1 dag al een controle. Die ging ook geweldig. Mijn rechteroog heeft een beetje "debris" rommel, maar dat kan geen kwaad, WEL kreeg ik daarom een verzoek na 1 week terug te komen voor een extra controle, gewoon om ABSOLUUT zeker te zijn dat het niks is.
Het feit dat ik nu even wat moeite heb met computerschermen is ook normaal, ik ben voor veraf gelaserd, dus de eerste weken moeten mn ogen even wennen en zie ik heel dichtbij een beetje gek.

Smiddags had ik thuis een brief, een kopie van een brief aan mijn huisarts, waarin netjes is vermeld welke behandeling ik heb gehad en welke medicatie is meegekregen heb. Dus ook DAT is PERFECT geregeld!

De behandeling was donderdag, ik ben tot nu toe EXTREEM positief, en zoals ze met me omgaan, verwacht ik niet dat dit zal veranderen!
Vrijdag een controle, en dan over 3 weken nog een keer.

En voor de toekomst, PERFECTE nazorg. Als ik een afwijking blijk te hebben van 0.5 in sterkte, binnen nu en 2 jaar, gratis herbehandeling. Over 3 jaar, 90% korting, 4 jaar 80% etc. De jaren 11 t/m 20 na de behandeling, nog steeds 10% korting.


DIT IS EEN ABSOLUTE AANRADER!!