Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik heb de knoop doorgehakt

Door Ronny Franken op 12 mei 2017

Beste,

Graag zou ik mijn ervaring met een ReLEx smile behandeling met jullie delen.

Ik werd behandeld op 17 maart door Dr. Van Cleynenbreugel bij MEDIFOCUS te Oud Heverlee in België.

Als fervent motorrijder en brildrager heb ik enkele jaren geleden een tijdje contactlenzen gedragen omdat dit handiger is bij het dragen van een helm. Hoewel dit tijdens het rijden een hele verbetering was, geen druk van de bril en breder gezichtsveld, had ik telkens op kantoor last van droge, geïrriteerde ogen. Na de werkdag naar huis rijden was dan ook al een stuk minder aangenaam en thuis gingen de lenzen telkens snel terug uit. Na enkele maanden werd dit steeds erger en heb ik het dragen van contactlenzen opgegeven.

Toen een vriend van me twee jaar geleden over zijn ReLEx smile behandeling vertelde was mijn interesse gewekt om eventueel een laserbehandeling te laten uitvoeren.
Begin maart heb ik de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek bij Dr. Van Cleynenbreugel. Tijdens dit vooronderzoek werd gekeken of ik voor een behandeling in aanmerking kwam en welke behandeling het beste zou passen bij mijn situatie. Hierna was ik helemaal overtuigd en werd de afspraak voor de ReLEx smile behandeling vastgelegd.

De voorbereiding en informatie bij de behandeling was heel duidelijk, de dokter en zijn assistente deden dit heel professioneel. De faciliteiten en operatiekamer zagen er super verzorgd en modern uit. De behandeling zelf duurt maar enkele minuten, 30 seconden naar het groene lichtje kijken en de laser is klaar. Hier voel je helemaal niets van. Bij het verwijderen van de lenticule door de chirurg voel je wel dat er iemand aan je oog bezig is maar pijn doet dit niet door de verdovende druppels.

Direct na de behandeling ziet alles heel wazig en voelen de ogen wat geïrriteerd aan. Bij het thuiskomen enkele uren het bed in en ’s avonds kon ik de ondertitels op tv alweer lezen.

De dag na de behandeling kon ik overdag al met de auto rijden, mijn ogen voelden als na een dag lenzen dragen; wat vermoeid en geïrriteerd. Mijn behandeling was op vrijdag en de maandag erna ben ik terug gaan werken. De eerste twee weken merkte ik wel dat mijn ogen wat meer last hadden van de airco op kantoor, ’s avond waren ze echt wel moe en geïrriteerd. De controles bij de dokter wezen telkens uit dat alles in orde was, het volledig herstel heeft even tijd nodig. In het donker zag ik de eerste dagen vrij veel halo’s rond autolichten, dit is nu al veel minder.

Ondertussen zijn we ongeveer twee maanden verder en heb ik haast geen last meer, heel af en toe nog eens druppelen als de ogen wat droog worden na een lange werkdag achter de pc. De laatste controle staat gepland in het najaar, tegen dan zou alles volledig genezen moeten zijn.

Mijn zicht is nu ongeveer hetzelfde als met bril, ik had ongeveer -1 afwijking aan beide ogen, en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Een aanrader!

Vriendelijke groeten,
Ronny Franken