Ik heb helemaal geen pijn gehad

Door Thiemo op 8 september 2009

Op 4 september heb ik mij bij Optical Express in Amsterdam laten behandelen.
Ik kreeg een Intralase met Wavefront behandeling.
Het ging allemaal pijlsnel en het viel ontzettend mee en ben dan SUPER TEVREDEN!!

De dag na de behandeling zag ik 100% met mijn individuele ogen en 120% met beide ogen. Ik heb helemaal GEEN PIJN gehad!!

Ik ben vrij nuchter maar voor een behandeling als dit werd zelfs ik wat zenuwachtig.
Van te voren moest ik nog een toestemmingsverklaring tekenen die mij wat zenuwachtig maakte omdat daar allerlei risico"s in vermeld staan. Natuurlijk is elke kliniek verplicht om elke patient hiervan op de hoogte te brengen maar ik werd er niet vrolijk van.

Voor de behandeling werd ik gelukkig gerust gesteld door de behandeld arts die antwoord gaf op mijn vragen die ik had vanuit die toestemmingsverklaring.
Nadeel was dat deze arts wat onpersoonlijk op mij overkwam en eigenlijk verveeld reageerde toen ik meldde dat ik nog diverse vragen had. Ook mompelde hij de procedure die mij te wachten stond. Ik denk niet dat hij door heeft dat de behandeling voor elke persoon spannend is ook al doet hij het aan de lopende band. Maar na een paar minuten merkte ik wel dat het in principe een aardige vent is, maar ja, artsen zijn blijkbaar sociaal-emotioneel gewoon niet zo sterk...

Wanneer je op de behandeltafel mag plaatsnemen krijg je een paar verdovingsdruppels die voor een paar seconden nogal prikken. Pijnlijk zou ik het niet echt noemen, maar achteraf zou dat dan het meest onplezierige zijn van de behandeling (stelt dus echt niets voor).

Wanneer de verdoving na een uur is uitgewerkt voelen je ogen erg branderig aan wanneer je ze probeert te openen... dus gewoon niet doen. Zolang je je ogen gesloten houdt heb je ook geen pijn. En dit moet je dan ongeveer 6 uur volhouden.

TIP: Hoe spannend het ook is, focus je op de woorden van de verpleegster die tegen je praat tijdens de behandeling. Zij stelt je erg gerust.

Probeer je ondanks de spanning zo goed mogelijk te ontspannen.

Wanneer je een oogklem op krijgt dan is dat ongemakkelijk, maar het hoeft geen pijn te doen wanneer je je er aan toegeeft.

Probeer niet met je ogen te knipperen als je weet dat "t niet kan. Doe je dit wel dan zet je druk op je ogen waardoor er bloeduitstoringen kunnen ontstaan. Is ook niet zo erg maar zonder is wel zo prettig.

Al met al was/is het bij mij dus een succesverhaal... tot zover...  Ik moet er alleen om denken dat ik niet (per ongeluk) in mijn ogen wrijf.

Thiemo