Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik heb me ontzettend druk en zenuwachtig gemaakt ondanks alle positieve verhalen

Door R. V. op 25 december 2016

Op 30 nov 2016 heb ik een TransPRK behandeling gehad bij Bergman Clinics. Ik vond het super eng en heb me ontzettend druk en zenuwachtig gemaakt ondanks alle positieve verhalen om me heen. Ik wilde eigenlijk de SMILE behandeling maar mijn hoornvlies was niet dik genoeg. TransPRK zou ook veel betere resultaten bieden volgens de arts. Ik heb een zicht van 160% en dat zou SMILE niet halen. TransPRK is zonder de flap overigens. Het is me 1000% meegevallen! Op de dag van de behandeling was ik wel blij met het valium tabletje. Ik heb max 5 min op de OK tafel gelegen. Ik heb niets gevoeld. Ik was verbaasd over hoe snel het ging en pijnloos.

Omdat ik op een woensdag was behandeld werd er op vrijdag gecontroleerd of mijn bandagelenzen eruit konden. Dat kon niet. Ik kon veraf niet goed zien, alles was wat wazig. Dichtbij zag ik wel alles heel scherp. De maandag daarop werden ze eruit gehaald. Daarna zag ik niet veel meer. Veraf ging wel steeds beter maar mijn pc en telefoon zag ik dubbel en heel wazig. Dus werken was erg lastig.

Op 12 dec (ik durfde toen nog steeds niet te rijden in mijn auto) had ik de laatste controle. Bergman vond dat ik al veel kon lezen veraf. Ik was al twee stappen verder dan normaal. Ik zag toen 100%, toch zag ik wazig. Ze zei me dat ik meer mag druppelen met Artelac. Officieel stond er 4 maal daags 1 druppel voor. Maar de optometrist zei dat ik wel 10x mag druppelen en dan een hele miniem. Vanaf dat moment ging het met sprongen vooruit. De volgende dag zag ik mijn pc en telefoon beter en dat ging met het uur beter en beter.

Nu (kerst) zie ik mega scherp. Maar dat zie ik al een dikke week. Als ik tv kijk, lijkt het wel 4K, zo scherp. Ik heb nog wel wat last van droge ogen maar ik druppel dan ook nog met Artelac en 2 maal daags FML. Bij die laatste wordt mijn zicht wat troebel. Dan druppel ik weer Artelac en dan is het weer helder.

Achteraf heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Ik ben superblij met de behandeling. De artsen bij Bergman zijn super en professioneel. Ik had het even benauwd toen die bandagelenzen eruit moesten maar ze raken je oog niet eens aan! Ook alle assistenten, optometristen, alle medewerkers waren super! Ik ben heel erg goed geholpen en men heeft me erg gerustgesteld en goed geïnformeerd, ook over de risico"s! Dus als je het voor het kiezen hebt: ga voor TransPRK !