Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik kan alleen maar hetzelfde concluderen als andere patienten

Door Frederic Verjans op 22 maart 2016
Mijn eerste bril ben ik beginnen dragen 30 jaar geleden. Tot 7 weken geleden droeg ik full-time contactlenzen en dit reeds gedurende 20 jaar.
Aan beide ogen had ik een vrij grote afwijking (-6,5), dus ik was zeer afhankelijk van bril en lenzen. Omdat ik het laatste anderhalf jaar steeds meer last kreeg van droge ogen en mijn contactlenzen mij steeds meer hinderden in mijn sportactiviteiten (triathlon) ben ik een laseringreep beginnen overwegen.
Ik was reeds op de hoogte van klassieke lasertechnieken, maar vermits deze ingrijpender zijn schrikte dit mij toch wel af.

In oktober 2015 hoorde ik dan voor het eerst van ReLEx smile. Ik ben informatie beginnen verzamelen, heb me her en der bevraagd en raakte steeds meer overtuigd. Ik heb voor Dr. Van Cleynenbreugel in Oud-Heverlee gekozen omdat ik enkel positieve commentaren hoorde, zowel van de (niet-invasieve) techniek als van de chirurg zelf en diens aanpak. Mijn schoonzus werd in november 2015 behandeld bij Medifocus en was achteraf zeer enthousiast.
Dat gaf helemaal de doorslag om een eerste afspraak vast te leggen.

Mijn eerste consultatie bij Dr. Van Cleynenbreugel was in december 2015, en daaruit bleek dat ik in aanmerking zou kunnen komen voor ReLEx smile. Dit moest op een later tijdstip bevestigd worden tijdens een tweede, uitgebreidere onderzoek. Na die eerste consultatie was ik eigenlijk mentaal volledig klaar voor een ingreep. Liever vandaag nog dan morgen flitste door mijn hoofd. Ik speelde al langer met het idee en was nu helemaal overtuigd. Drie aspecten die de doorslag gaven: de professionaliteit, de persoonlijke en patiëntgerichte service (ook van de assistente tijdens de oogmetingen) en vooral de tijd die Dr. Van Cleynenbreugel nam om alles van a to z uit te leggen. Hij spreekt met feiten en cijfers gebaseerd op zijn ervaring met vorige ingrepen, zonder te pushen om effectief een ingreep te laten uitvoeren.

Medifocus is bovendien een zeer moderne, strakke praktijk die hygiëne en professionaliteit uitstraalt.

In januari 2016 ben ik teruggegaan voor het tweede onderzoek. Dit was nodig omdat ik 2 weken voorafgaand aan deze consultatie geen contactlenzen mocht dragen. Tijdens deze screening werden pupil verwijdende druppels gebruikt, dus erna waren de ogen lichtgevoelig (maar pijnloos). Met de auto rijden lukte die dag niet. Eén dag later heb je nergens meer last van en kan je terug normaal functioneren.

De eigenlijke ingreep was 1 week later ingepland. Ik heb dus 3 weken noodgedwongen een bril moeten dragen en niet mijn vertrouwde contactlenzen, dus dat viel al bij al mee. Het was aangenaam dat er rekening mee werd gehouden om de periode met bril zo kort mogelijk te houden.

De dag zelf was ik toch wel gespannen, maar voor ik het goed en wel besefte was alles achter de rug en zat ik terug in de auto op weg naar huis. Ik had de indruk dat de voorbereiding en sterilisatie meer tijd in beslag namen dan de ingreep zelf. Na een tiental minuutjes waren beide ogen behandeld. De ogen zijn verdoofd met druppels, dus alles verloopt volledig pijnloos.

Dr. Van Cleynenbreugel legt iedere handeling die hij doet stap voor stap uit. Hij zegt wat hij doet en is op ieder moment ook heel duidelijk wat er van jou verwacht wordt. Dat geeft veel vertrouwen. Onmiddellijk na de ingreep had ik al de indruk dat ik een scherper zicht had. In de operatiekamer hangt aan de muur een klok en daarop kon ik al aflezen hoe laat het was. Dat was 10 minuten ervoor onmogelijk. Mijn zicht was uiteraard nog troebel en wazig, maar dit zou nog een kwestie van uren zijn.
De ogen waren ook gevoelig en droog, maar hiervoor had ik reeds de nodige oogdruppels en medicatie in huis gehaald.

De voorschriften had ik tijdens het vooronderzoek meegekregen, dus als patiënt ben je op de dag van de ingreep al 100% voorbereid op de nazorg. Ik ben ‚s middags thuis gekomen en heb op advies van de dokter enkele uren gerust. Hierna merkte ik al verbetering (minder wazig) en ‚s avonds keek ik tv en kon de ondertitels lezen. Fenomenaal! Ik had ook geen pijn, enkel droge ogen.

De eerste nacontrole was 1 dag na de ingreep. Het zicht was dermate verbeterd dat ik zelf met de auto naar Oud-Heverlee ben kunnen rijden.

De grootste nadelen voor mij waren tranende ogen tijdens de fietstrainingen (enkel de eerste week), het lezen op een pc-scherm en de focus dichtbij (bv. lezen op een smartphone).

Twee dagen na de operatie was ik al terug aan het werk. Ik gebruik vooral mijn pc, dus ik merkte wel dat dat vermoeiend was voor de ogen. Als je de richtlijnen omtrent nazorg strikt volgt (heel frequent druppelen) merk je echter stelselmatig verbetering.

De ingreep is nu 7 weken geleden en ik heb eigenlijk het gevoel dat ik nooit anders geweten heb. Ik druppel nog een 3-tal keer per dag en heb nog last van het halo-effect. Dat zijn eigenlijk de enige twee aspecten die mij eraan herinneren dat mijn ogen behandeld werden. Het halo-effect is echter tijdelijk en niet hinderlijk: in het donker zie je kringen rond lichtbronnen (straatlampen, autolichten, …). Dit is vandaag al minder dan enkele weken geleden en zou binnen een half jaar volledig verdwenen zijn.

Deze techniek en chirurg zijn een echte aanrader, de investering meer dan waard!
Mijn levenskwaliteit is er enorm op vooruit gegaan: een perfect zicht en dat zonder afhankelijk te zijn van bril en contactlenzen!

"s Morgens wakker worden en haarscherp de wekker kunnen lezen en volledig zorgeloos het zwembad induiken zijn maar enkele kleine, alledaagse voorbeelden.

Ik kan alleen maar hetzelfde concluderen als andere patiënten: dit had ik veel eerder moeten laten doen! Bij Medifocus ben je hiervoor aan het juiste adres en in goede handen.