Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik kan weer alles doen wat ik graag doe

Door Kain Dekoninck. op 10 september 2016
Hallo,

Sinds mijn 12 jaar moest ik een bril beginnen dragen. Ik was hier op deze leeftijd niet blij mee en deed er alles aan om deze toch niet te moeten dragen. Ik was toen snel overgeschakeld naar contact lenzen en ben deze dan steeds gaan dragen. In de afgelopen jaren was mijn zicht er dan ook nog eens sterk op achteruit gegaan en was mijn leven zonder bril/contact lenzen onmogelijk geworden. Hoe ouder ik werd hoe meer klachten ik kreeg over mij contact lezen en hoe lastiger het werd om deze te blijven dragen. Het begon met contactlezen uit het Kruidvat en lenzenvloeistof uit het Kruidvat (het goedkoopste), deze verdroeg ik niet meer en ik was verplicht om naar een iets duurdere optie te gaan. Zo moest ik om de 2- 3 jaar op zoek naar een andere oplossing en werd het steeds duurder.

Tot in mei 2016, toen kreeg ik een oogontsteking aan mijn linker oog. Het was zo pijnlijk dat ik snachts niet kon slapen van de pijn. Mijn moeder heeft mij aangeraden om zo snel mogelijk naar Dr. Van Cleynenbreugel langs te gaan om mijn oog te laten onderzoeken. Dr. Van Cleynenbreugel heeft mij toen goed geholpen bij het behandelen van mijn oog. Echter is het op dat moment duidelijk geworden dat mijn oog in de laatste 10 jaar beschadigd is geraakt en dat het constant dragen van lenzen op de manier dat ik het altijd heb gedaan niet meer mogelijk was. Op dit moment werd er de eerste keer gesproken over een “laser operatie” ReLEx smile .

Ik had er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht om dit te laten uitvoeren omdat dit naar mijn mening niet nodig was en ik ook wel bang was van eventuele gevolgen van een operatie. Door mijn oogontsteking was het mij wel duidelijk geworden dat waar ik de afgelopen 15 jaar mee bezig was nog veel gevaarlijker was voor mij ogen. Hierdoor ben ik beginnen nadenken over de RelEx smile behandeling. Dankzij de professionele zorgen van MEDIFOCUS en het vertrouwen dat Dr. Van Cleynenbreugel mij heeft gegeven heb ik de beslissingen genomen om toch voor de RelEx smile te gaan en mijn ogen te laten behandelen. Daarnaast is de ingreep ook helemaal niet gevaarlijk er bestaat gewoon nog een “taboe” over deze behandeling.

Ik heb toen aan Dr. Van Cleynenbreugel gevraagd of het mogelijk was om mij nog voor mijn vakantie te behandelen zodat ik er optimaal van zou kunnen genieten. Mensen beseffen dit niet altijd maar het dragen van lenzen/bril neemt toch wat ongemakken met zich mee. Dankzij de behandeling ben ik naar het zwembad kunnen gaan met mijn zoon, zwemmen in de zee, bij vrienden/famillie gaan slapen (ook wanneer ik mijn vloeistof niet mee heb),... Ik ben zelfs met de wagen van Brussel tot Rabat (Marokko) gereden zonder last te hebben gehad van mijn ogen. Dit was vorig jaar nog anders wanneer ik mijn lenzen/bril droeg. Daarnaast ben ik ook heel intensief bezig met sport en zou ik een aantal sporten niet meer kunnen uitoefenen zonder mijn lenzen. Ik kon in de periode dat ik op mijn behandeling aan het wachten was ook niet meer gaan spinnen. Nu kan ik weer elke sport uitoefenen.

Ik ben zeer tevreden dat ik voor deze behandeling heb gekozen en het was elke euro dat ik er voor heb betaald waard. Wanneer je afhankelijk bent van iets om te leven (bril/lenzen) en er is een mogelijkheid om dit weg te halen dan voelt het als een hele last die van je schouders valt. Mijn levenskwaliteit is verbeterd en ik kan weer alles doen wat ik graag doe. Iedereen die ik nu tegen kom die hetzelfde probleem heeft als ik had raad ik mijn behandeling aan.

Met vriendelijke groeten,

Kain Dekoninck