Ik kon die avond rustig TV kijken

Door Marcella Bouguetof op 26 februari 2013
In het najaar informatie ingewonnen op internet en gewend geraakt aan het idee; de informatie-avond bij International Vision Centers in Nijmegen trok me over de streep. Duidelijk werd me hoe goed de ooglasertechniek zich de laatste jaren ontwikkeld had. In het nieuwe jaar ging het dan gebeuren; mijn ogen waren bij een quick-scan al geschikt bevonden.
Na grondig onderzoek, vooraf in Nijmegen en op de dag zelf in Amsterdam werd mij duidelijk gemaakt dat ik mogelijk met een restafwijking kon blijven zitten. Mijn oogafwijking was groot; -7 en -8 en een flinke cylindrische afwijking. Met lenzen en bril was de laatste jaren mijn zicht echter nog maar tot 70-80% te corrigeren, dus optimaal zicht had ik sowieso de laatste jaren niet meer.
En daar ga je dan; niet leuk maar wel vol vetrouwen dat ze weten waar ze mee bezig zijn! Het laseren zelf is niet prettig en de pijn erna ook niet; je weet dat het vier uur duurt dus onderga je het!
Met een taxi naar het hotel en daar rustig op bed gewacht tot de pijn over ging. En dat gebeurde inderdaad na vier uur. Het zicht was gelijk goed! Ik kon die avond rustig TV kijken en "s morgens naar de kliniek wandelen.
De volgende dag bleek al dat mijn zicht tov lenzen verbeterd was; ik was enthousiast en in de kliniek waren ze ook erg enthousiast over mijn zicht op de eerste dag. Geweldig!
Nu zijn we twee maanden verder; ik druppel nog regelmatig mijn ogen en geniet van het optimale zicht wat ik jaren niet meer gehad heb. Voor mij is het ooglaseren een succeservaring gebleken!