Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik kon weer zien!

Door Remco Verstappen op 13 juli 2012
Inmiddels ongeveer negen maanden geleden heb ik een laserbehandeling ondergaan bij International Visions Centers (IVC). Na het lezen van ervaringen op internet, een informatieavond en een quickscan bij IVC in Nijmegen was ik overtuigd van zowel de laserbehandeling als de dienstverlening en kwaliteit van IVC. Mijn ogen waren geschikt voor een FemtoSecond Lasik behandeling met Wavefront (PTA) en daar heb ik dan ook voor gekozen.

De behandeling bij IVC wordt uitgevoerd in de kliniek in Amsterdam en gebeurt in groepen van ongeveer vijf personen. Het eerste deel bestaat uit het maken van het flapje in het oog. Het voelt wat onwennig, maar doet totaal geen pijn. Omdat er meerdere personen behandeld worden, moet je wachten totdat de rest klaar is. Dit wachten duurt zo’n tien minuten. Je oog voelt wat vreemd aan, maar na nog wat verdovingsdruppels gaat het weer prima. Het tweede deel is de oogcorrectie. Er is altijd iemand bij die je gerust stelt en eventueel je hand vasthoudt als je daar behoefte aan hebt. Ook de arts blijft tijdens de behandeling herhalen dat het allemaal goed gaat. Het gevoel tijdens het laseren is heel vreemd en redelijk onprettig, maar het doet geen pijn. Je moet constant kijken naar een rood lampje en de arts blijft dit steeds zeggen. Het liefst kijk je dan naar alles behalve het rode lampje, maar ik heb mezelf kunnen bedwingen. Na korte tijd is het ene oog klaar en wordt er overgegaan op het volgende oog.

Na de behandeling moet je een half uurtje wachten in de wachtkamer en dan kun je naar huis. Omdat ik niet in Amsterdam woon had ik ervoor gekozen te overnachten in een hotel in de buurt. Dat was maar goed ook, want na het half uur in de wachtkamer zitten begonnen mijn ogen heel erg te branden en te prikken en kon ik ze totaal niet open houden. Zelfs het kleinste licht, zoals licht uit het sleutelgat van een deur of gordijnen die niet helemaal dicht waren, leek op een felle schijnwerper die recht in mijn ogen scheen. Van tevoren was aangegeven dat je ogen wat branderig zouden zijn en dat dit vier uur zou aanhouden. Ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, maar de pijn had ik toch behoorlijk onderschat. Na vier uur, van de een op de andere minuut, was die pijn echter compleet verdwenen. Wel was het nog wat lastig om mijn ogen goed open te houden, dus ben ik maar gaan slapen. Je lichaam steekt veel energie in het herstel van je ogen, dus slapen is geen probleem. De dag erna wist ik niet wat me overkwam. Ik kon weer zien! De pijn en branderigheid van de avond ervoor was ik meteen vergeten. Het zicht was nog wat wazig, maar dit trok al gauw bij. ’s Ochtends moest ik nog even naar IVC in Amsterdam voor een korte nacontrole. Het was allemaal goed verlopen, gelukkig. Even maakte ik mij nog wat zorgen dat ik aan een oog minder goed zicht had, maar dit is na zo’n twee maanden volledig bijgetrokken en inmiddels is mijn zicht aan beide ogen ongeveer 120 tot 140%.

Al met al ben ik enorm tevreden over IVC. Er wordt uitgebreid de tijd genomen en naar je geluisterd. Na meer dan tien jaar lenzen gehad te hebben, besef ik dat ik dit veel eerder had moeten doen. Ik kan het iedereen aanraden en het resultaat is de paar uurtjes van branderigheid meer dan waard.