Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik vond het een groot wonder.

Door Bianca Wolterink op 11 juni 2005

Het is voor mij alweer bijna 6 jaar geleden dat mijn ogen zijn behandeld. Gewoon gelezen in de krant en besloten dat dat het moest zijn voor mijn ogen van elk min 8. Ik heb een afspraak gemaakt bij Retina Eye Care in Driebergen, wat toen volgens mij 1 van de enige klinieken was in Nederland.
Na enkele vooronderzoeken bleken mijn ogen geschikt te zijn voor deze behandeling. Super toch. Ik heb er ook geen moment bij stil gestaan dat het misschien ook wel eens mis kon gaan. Zodra je bij Retina Eye Care binnenstapt weet je dat dit een goed en betrouwbaar adres is. Alles werd in detail uitgelegd en besproken en angst voor het gebeuren kende ik niet.
 
Op 17 december 1999 ben ik geholpen aan beide ogen (in die tijd was dat eigenlijk uitzonderlijk, meestal deden ze er maar 1, maar ik wilde ze graag beide tegelijk).
De operatie is gedaan door Nico H. Trap  (oogarts) in samenwerking met J.W. van der Linden (optometrist). Ik werd erg op mijn gemak gesteld en heb er maar weinig van gevoeld en gemerkt. Half uurtje daarna een controle gehad en kon al weer op weg naar huis.
Op dat moment was het zicht nog niet geweldig en ik had veel last van tranende ogen. (ik had op tijd moeten beginnen met druppelen) Lag die avond al snel in bed om mijn ogen rust te geven.
 
Toen ik de volgende ochtend wakker werd opende ik heel voorzichtig mijn ogen. Nog nooit had ik zonder bril de rode cijfers van mijn radiowekker gezien. En echt, ik kon zien, helder en duidelijk. Ik vond het een groot wonder. Dit gevoel heb ik nog maanden iedere ochtend gehad. Wat is het een wonder om wakker te worden en te kunnen zien.
Ik heb nog wel enkele dagen een zonnebril gedragen voor het scherpe licht. Het was vlak voor kerst en bijna heel Nederland heeft dan lampjes in de tuin (kun je voorstellen hoe dat was)
 
Ik ben een paar weken later naar mijn opticien gegaan om mijn ogen te laten testen. Hij kon bijna niet aan de ogen zien dat er gelaserd was en mijn sterkte stond op min 0,25 aan beide ogen. Stel je voor: van min 8 naar min 0,25.
Nog steeds, bijna 6 jaar later is mijn zicht goed en ik heb nooit ergens last van gehad.
 
Mijn ervaring was dus heel erg goed en ik zou het een ieder aanraden. Mits het een goede kliniek is, want je ogen zijn je kostbaarste bezit. Dus laat je goed voorlichten en ga niet ergens naar toe waar je toevallig veel minder betaald.