Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik was mijn bril al een tijdje zat. Hierbij mijn verhaal.

Door Renate Oosterhof op 14 oktober 2014
Omdat ik veel vragen krijg over het ooglaseren dat ik heb laten doen. Hier mijn verhaal en de reden waarom ik voor deze behandeling heb gekozen.

Ik was al een tijdje zat van mijn bril. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in het ooglaseren. Via diverse fora, heel veel gelezen ervaringen en dergelijke. Toen zei een vriendin tegen mij, waarom ga je het niet in Turkije laten doen.. Hmm dacht ik even kijken hoe en wat. Dus mijn oriëntatie uitgebreid naar het ooglaseren in Turkije. Het eerst wat me opviel is dat het een stuk goedkoper is dan om het hier in Nederland te laten doen.

Uiteraard zijn er diverse aanbieders hierin. Ik kwam Intervision Ooglaseren op de fora meerdere keren tegen. Johan degene die het ooglaseren coördineert, gaf in mijn opzicht goed antwoord op de vragen die er werden gesteld. Ze zijn met de techniek voor ooglaseren verder in Turkije dan in Nederland ook kunnen ze meer afwijkingen weghalen dan hier in Nederland. En ik dacht een paar dagen Istanbul is ook een mooie bonus.. hihi :d

Volgende stap was een afspraak voor een vooronderzoek, deze is bij hem gratis. Je hoort gelijk of het laseren mogelijk is. Voordat ik ja ging zeggen, wilde ik ook dat mijn gevoel goed is. Tenslotte is hij wel verantwoordelijk voor de operatie en dergelijke.

Bij het vooronderzoek, die bestaat uit 5 verschillende onderzoeken, gaat hij heel rustig te werk. Hij legt goed uit, waar welk onderzoek voor is. Je mag daarna ook zelf de resultaten zien. Heel vreemd hoor om je oog ineens groot op een scherm te zien :).

Ik had een zogenaamde cilinder afwijking, en ook zo groot dat het al een moeilijke afwijking is voor laseren. Ik had -4,75 en -5. Mijn afwijking is wel te laseren. En hij gaf aan dat het ook te doen is. Hij stuurde mijn dossier en alles door naar de oogarts in Turkije die de uiteindelijke beslissing neemt. En ook dan pas hoef ik te beslissen of ik het wel of niet laat doen. De volgende dag werd ik al gebeld, dat de oogarts mij wil en kan laseren. Ik dacht ik ga het doen. Mijn gevoel was goed, de rust en uitgebreide informatie heeft me over de streep getrokken. Johan heeft een totaal pakket, waar alle kosten in zitten. Dus het laseren, vliegtickets en hotel. Ook dat vindt ik een voordeel.

Intervision gaat steeds met een groep naar Turkije toe. Dit vindt ik ook wel prettig, dan kan je gelijk ervaringen delen met elkaar. Johan zelf gaat ook mee. Toen was het al snel 21 september de datum van vertrek. Verzamelen op Schiphol. Ook daar ontmoette ik pas de anderen die ook hun ogen gingen laseren. Deze keer bestond de groep uit 4 personen voor het laseren en Johan dus een groep van 5.

Eenmaal aangekomen in Istanbul, staat er een busje met chauffeur klaar die ons naar het hotel brengt. Het hotel waar we verblijven was hotel Celal Sultan Een eenvoudig maar goed hotel. Goed ontbijt, goede kamers. Heerlijke douche. Prima om te verblijven. De volgende ochtend gingen we via het busje met chauffeur naar het ziekenhuis toe waar de behandeling/operatie plaats vind. Ik was als eerste aan de beurt, van te voren hadden we nog informatie ontvangen over wat er gebeurt in de OK. En dat werkt geruststellend vind ik. We krijgen allemaal verdovende druppels in de ogen, en een pilletje om rustig te worden/blijven. Je bent tijdens de operatie gewoon helemaal bij. Dit moet ook, omdat je echt naar een bepaald punt moet kijken tijdens de operatie.

Johan gaat ook mee de OK in, en dat is ook fijn. Op een gegeven moment werd er zoveel gepraat dat ik niet meer wist wat er nu gebeurde of dat ik iets moest doen. Dan is daar Johan die je dan even kan vragen hoe en wat. Ik heb geen pijn gevoeld tijdens de operatie. In de OK is de oogarts ook rustig en zegt duidelijk wat de bedoeling is. afgezien van dat ene drukke moment . Je moet eerst naar een wit licht kijken. Dan maken ze het hoornvlies los. Vervolgens "klappen" ze dit open. Dan komt de laser eraan. Deze gaat eerst calibreren, dan kijk je naar een groen lichtje. Vervolgens een roodlicht, waar je in moet blijven kijken. En dan is het laseren. Na die tijd ruikt het ook iets branderigs. Tja dat komt van de laser. Voordat je het weet is het voorbij en ga je in een wachtkamer zitten met je ogen dicht.

Zodra iedereen geopereerd is, krijgen we gelijk druppels in. Soort antibiotica druppels. En de oogarts controleert gelijk of het goed is gegaan. Dat stelde mij ook gerust. Hierna gelijk terug naar het hotel in het busje en een paar uur slapen. Op het moment dat ik aan het eind van de middag weer wakker werd, deed ik mijn ogen open en kon ik zien! :d. Het is niet te omschrijven wat voor gevoel dat geeft. Gelijk druppels in gedaan. De 1e dag moesten we elk uur druppelen. 2 verschillende soorten. Bij de 1e keer is het nog zoeken hoe en waar moet ik druppelen, en de 1e keer prikte het ook nog. Maar dat druppelen ging al snel alsof ik nooit anders heb gedaan hahaha.

Het zon/dag licht is nog wel fel, daarom gelijk de zonnebril op. Dat helpt heel goed in het begin. "s avonds na het eten, hebben we al rondgelopen zonder zonnebril en konden we gewoon alles al goed zien. Het is zo wonderlijk.

De volgende dag gelijk een nacontrole in het ziekenhuis bij de oogarts. Hij kijkt of het hoornvlies goed zit en goed heelt. Bij de operatie maken ze het hoornvlies bijna helemaal los. Deze blijft aan 1 kant vast zitten, dan klappen ze het weg en gaan ze zo laseren. Bij deze controle ook gelijk een leestest. Dat ging allemaal goed. Dus we waren daar snel klaar. We hoefden niet meer elk uur te druppelen maar 4x per dag. Daarnaast hebben we kunst tranen gekregen die we mogen gebruiken zo vaak we willen. Dat is heel fijn, soms trekt je oog, en dan even een kunst traan erin en geen last meer. Dat trekken geeft aan dat je oog wat droog is.

Deze dag lekker rond gelopen in Istanbul, hieronder een foto van de gelaserde dames terwijl we op het plein bij de Aya Sophia zitten.

Dan is het al snel weer avond. We hebben gegeten in een mooi panorama restaurant met super uitzicht over de mooie stad Istanbul.

De volgende dag stond alweer de terugreis gepland naar Nederland. Ook dit keer weer vervoer via een busje.

Ik heb genoten in Istanbul, ik ga zeker nog een keer weer heen. Dan om gelijk alles goed te zien.. hihi

Als je twijfelt of je wel of niet je ogen wilt laten laseren, dan zeg ik: Ga heen voor een vooronderzoek. Ga je inlezen, zodat je informatie weet. En ook gerichte vragen kan stellen. En als je het in Turkije wilt laten doen, kan ik je Intervision van harte aanbevelen. Goed geregeld. Je komt niet voor extra kosten te staan. Oogdruppels, nazorg, na controle"s in nederland en dergelijke zit allemaal bij de prijs in. Over 2 weken mag ik weer heen voor een volgende controle.

Ik vind het nog zo wonderlijk dat ik nu alles goed kan zien zonder bril. Ik zie zelfs scherper en helderder dan toen ik nog een bril had.

Over 12 dagen, ga ik naar Marco in Martiniplaza. Dat zal ook een hele ervaring gaan worden. Naar een concert zonder bril, dus geen weerkaatsing van de lichten en zo.. hihi. Ben heel benieuwd naar deze ervaring. Ook of Marco mij nog herkent.. hahahaha

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat inzicht heb gegeven in mijn ervaring met ooglaseren