Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik zat er al jaren over na te denken, maar was altijd erg bang.

Door Cheryl van Putten op 30 april 2010

Eergister heb ik mijn ogen laten laseren bij MCRK in Rotterdam, via IntraLasik (zonder mes). Ik ben 23 jaar, en mijn sterkte was -2. Ik zat er al jaren over na te denken, maar was altijd erg bang. Ik ben al bang als ik mijn bloed moeten laten afnemen. Toen hoorde ik dat er een nieuwe methode is om ogen te laseren: zonder mes. Ik ben toen naar MCRK geweest, om een vooronderzoek te laten doen. Het bleek dat ik gezonde ogen had, dus mijn ogen konden worden gelaserd. Het flapje zou ook met een laser worden gemaakt, en dan zouden ze die opzij schuiven met een pinset. Toen ik dat hoorde, besloot ik om het niet te doen. Ik wilde geen pincet in mijn ogen.

Ongeveer een jaar later, belde MCRK mij. Ze hadden een hele goede aanbieding. Ik zei dat ik het nog niet durfde. Er is mij verteld dat ik valium zou krijgen, waardoor ik erg rustig zou worden en niet door zou hebben wat er gebeurde. Dus ik besloot om het te doen.

Eergister ben ik dus behandeld. Ik kreeg geen valium, zoals beloofd. Ik kreeg een pilletje op natuurbasis, wat dus totaal niet hielp. Daar was ik totaal niet blij mee. Ik was doods bang. Er waren gelukkig ook andere mensen aanwezig, we werden om de beurt behandeld. Eerst waren er nog wat tests en controles, en later de behandeling zelf. Het was best pijnlijk, wat ik niet had verwacht. Gelukkig duurde het niet lang.

Onderweg naar huis was ook geen pretje. Mijn ogen brandde heel erg, en ik kon niet stoppen met tranen. Ongeveer 2uur later ging het beter. Nog een uur later kon ik al de ondertiteling lezen van mijn TV, niet te geloven!

Gister ging alles goed, ik kon perfect zien. Vandaag was Koninginedag, dus was ik nogal druk met spulletjes kopen op de rommelmarkt. Ik dacht "dat kan wel" (ben niet naar Amsterdam gegaan zoals normaal). Ik heb nu last van mijn rechter oog. Het voelt aan alsof er een wimper in zit. Het kan ook komen doordat ik vanacht even met mijn vinger mijn oog aanraakte. Ik sliep half, het ging per ongeluk. Ik maak me er wel zorgen over, het gevoel gaat niet weg. Ik heb pas over een week controle, dus ik hoop dat ik nu niet de flap heb beschadigd.