Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ik zie nu beter als met bril

Door Thomas op 28 februari 2017

Via deze mailing wil ik u op de hoogte stellen van mijn ReLEx SMILE laserbehandeling bij Dr Van Cleynenbreughel bij MEDIFOCUS in Oud-Heverlee.

Ik schrijf dit aangezien ik lang getwijfeld heb (tot drie verschillende vooronderzoeken toe) en de ervaringen op Ooglasertrefpunt waren doorslaggevend voor mij.

Ik ben militair en was bijziend -4,5 met rechts een draaiing van 0,75. Na veel onderzoek heb ik besloten te kiezen voor deze techniek aangezien bij het "flapje" bijvoorbeeld dat nooit volledig geneest en het proces langer duurt. Indien ik iets in het gezicht zou krijgen dan zou dit bijvoorbeeld kunnen loskomen.

Qua timing wou ik de operatie eigenlijk zo snel mogelijk, kwestie van toch een beslissing te maken om er voor te gaan.

Ik had op maandag een afspraak voor het vooronderzoek en op vrijdag was de operatie reeds gepland (voorlopig). Ik was wat ongerust aangezien ik de week nadien naar Marokko vertrok voor twee weken op oefening.

In ieder geval stelden de dokter en zijn assistente me volledig gerust. Met deze techniek is dat op zich geen probleem. Ik kocht een goede zonnebril en ik ging ervoor.

De operatie was zeer kort, hoewel ik gespannen was heb ik hier geen problemen gehad. Het is zo voorbij. Mijn tweede oog ging precies ook opmerkelijk sneller. Het enige rare was het verwijderen van de lenticule. Wanneer dit gebeurt is het niet evident om te focussen op één punt.

Qua pijn had ik niets, achteraf een beetje een zeurend gevoel.
Ik sliep een paar uur in de namiddag en s"avonds ben ik nog naar een receptie gegaan.

De dagen nadien volgde ik zorgvuldig het druppelschema. Het zicht herstelde zeer snel. Wat eerst verbetert is het verre zicht (de dag zelf reeds), dan het zicht dichtbij (vermoeiend de eerste twee weken) (lezen en dergelijke) en tenslotte pas het nachtzicht (tot zes maand). De twee weken in Marokko waren geen probleem. Ik genoot van het uitzicht.

Wanneer het druppelschema gedaan was, had ik enkel nog s"ochtends last. Nu (na zes maand) heb ik enkel sochtendsvroeg nog droge ogen.

Ik ben zeer blij van mijn operatie en dat ik de andere behandelingen heb afgeslagen. Bij de andere vooronderzoeken had ik de indruk dat ze ook minder testen deden.
Dr. Van Cleyenbreughel en zijn assistente zorgden voor een persoonlijke behandeling en namen de tijd voor alles goed uit te leggen.

Alhoewel het de bedoeling is om minder afhankelijk te zijn van de bril, zie ik nu beter als met de bril.

Thomas