Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

In de wolken

Door T. Lindeboom & K. Lindeboom op 1 september 2009

Al geruime tijd waren wij bezig met de gedachte om ons te laten laseren.  We sporten nogal veel en een bril vormt hierbij een groot ongemak.

Mijn vader die vele jaren lenzen had gedragen en de ongemakken hiervan kende, vond dit geen optie meer. Hij is arts en dook in de boeken om alle “ins”en öuts” te weten te komen. Ook hebben wij vele mensen benaderd die deze ingreep reeds hadden verricht.

We zijn zeker 2 jaren bezig geweest met vooronderzoek. Uiteindelijk namen we de beslissing om er voor te gaan.
We hadden onze keus laten vallen op een organisatie die connecties had met een oogkliniek in Turkije. Toevallig kwam ik een kennis tegen die aangaf ook in Turkije te zijn gelaserd, echter bij Intervision. Hij vertelde zijn ervaringen en was razend enthousiast.

Na zijn relaas besloten mijn vader en ik zijn raad op te volgen. We kwamen zodoende in contact met Johan Bergen.

Ik moet zeggen dat we zijn begeleiding uitstekend vonden. Ondanks alle informatie die mijn vader en ik hadden verzameld, bleef ik erg gespannen en angstig. De begeleiding van Johan heeft me ook in dit opzicht goed geholpen.

In juni 2009 zijn we uiteindelijk naar Turkije vertrokken. Het verblijf aldaar zou 4 dagen duren.

Ik moet zeggen dat het hotel waar wij verbleven op een leuke plek is gelocaliseerd. Allerlei bezienswaardigheden zijn in de buurt. Ook leuke winkeltjes en eetgelegenheden.

Maar goed, het belangrijkste is natuurlijk de ingreep. De dag na aankomst worden nog eens de ogen onderzocht. Men laat dus niets aan het toeval over. Ik moet zeggen dat ik toch verschrikkelijk angstig bleef. Maar Johan heeft me goed begeleid. Gedurende de ingreep is hij constant aanwezig en geeft aan wat er allemaal plaatsvindt.

De ingreep duurt slechts enkele minuten. Hierna heb je wel pijn, hetgeen te bestrijden is met pijnstillers. Je merkt al snel dat het zicht is verbeterd. En korte tijd daarna zie je volledig scherp. Mijn vader die een afwijking van -6 had, was in de wolken.

We hebben na de ingreep nog enige leuke activiteiten verricht met de groep, waarbij een ieder zeer verheugd was over het eindresultaat.

De nabehandeling in Nederland is goed verlopen. Als er vragen waren konden we altijd terecht bij Johan.

Concluderend kan ik stellen dat ik blij ben dat ik deze ingreep heb ondergaan en dat Intervision zeker aan te bevelen is.

Mijn vader is dezelfde mening toegedaan. En als iemand kritisch is, is het mijn vader wel. 

K. Lindeboom, bedrijfsarts
T. Lindeboom, tandarts