Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

In totaal ben je misschien 5 minuten in de OK.

Door Mitchell Spier op 4 maart 2015
Graag wil ik andere mensen helpen om over hun twijfel te stappen wat betreft het ooglaseren.

In het onderstaande bericht vertel ik (Mitchell, 20 jaar) jullie daarom over mijn ooglaserervaring. Ik hou het kort en krachtig. Voor vragen kunnen jullie mij altijd benaderen.

Op 5 januari 2015 ben ik naar Bergman Clinics gegaan voor een QuickScan. Na een aantal testjes bleek dat mijn ogen geschikt waren voor het laseren. Een uitgebreid vooronderzoek zou dit echter nog bevestigen.

Op 19 januari 2015 heb ik het vooronderzoek gehad. Deze duurde ongeveer een halfuur. De resultaten werden besproken met de arts die mij later zou behandelen. Alles was in orde en ik was enthousiast dus deze dag gelijk een afspraak gemaakt. Dit na twee weken al.

4 februari 2015 heb ik mijn ogen laten laseren. Ik ben een TransPRK behandeling ondergaan. Ik was niet echt zenuwachtig, mede dankzij het enorm vriendelijke personeel. De behandeling zelf duurde 40 seconden per oog. In totaal ben je misschien 5 minuten in de OK. Pijn? Totaal niet. Een vervelende oogspreider? Really... stelt niets voor. Het enige wat er met je gebeurd is dat je schrikt omdat je niet weet en wanneer het een en ander gebeurd. Het stelt echt vrij weinig voor!

Na de behandeling ging ik naar buiten met een zonnebril. Ik kon al GELIJK zien. Mijn ogen waren gevoelig en ik deze gedurende reis naar huis dicht gehad. Toen ik thuis kwam ben ik zo"n 4 uur gaan slapen. Avond"s kon ik echter al TV kijken, met moeite dat wel.

DAG 2: Ik had niet veel last. Het voelde alsof een lens in mijn oog zat die niet helemaal lekker zat. Ik merkte dat wanneer ik naar buiten ging, met mijn bril op, dat het prima uit te houden was. Een wandeling zelfs in het park gemaakt en ik keek mijn ogen uit.

DAG 3: Verschrikkelijke nacht gehad. Totaal niet kunnen slapen. Heel mijn kussen was nat van de tranen en ik was heel de tijd aan het druppelen.

Om 16:00 had ik weer een afspraak om de genezende lens ( soort pleister ) uit mijn oog te halen. Na zo"n 3 uurtjes toen deze eruit was, was bijna alle pijn die ik daarvoor had ervaren verdwenen.

Vanaf dit moment... Ging alles met sprongen voorruit. Het duurde een week en ik had al 100% zicht.

Precies vandaag zijn we één maand verder. Het gaat enorm goed met me. Ik druppel weinig nog. Soms met uitgaan of in rokerige warme ruimtes moet ik even een kunsttraantje druppelen.

Het is ongelofelijk. Ik sta op met zicht en ga naar bed met zicht. Ik zie "s avonds ook veel beter. Het is mij elke cent waard geweest. Geen vervelende irriterende lenzen meer of een bril die mij geheel niet staat (ik ben 20 jaar, dus ik wilde graag nog genieten zonder bril, ook één van mijn redenen om te laseren).

Kortom: De eerste drie dagen zijn niet zo fijn (maar wat zijn nou 3 dagen,vlogen voorbij).. Daarna met sprongen voorruit. Ik heb zo"n 9 dagen thuis gezeten daarna weer naar gaan werken/studie. Tot op heden elke dag plezier ervan.

Behandeling: STELT NIETS VOOR Medicatie: Je went eraan, alleen de eerste twee weken even goed bijhouden daarna amper nog.

Ik raad het iedereen aan. Doe het zo snel mogelijk mocht je twijfelen.

Voor vragen mogen jullie mij altijd contacteren!