Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Inter-Vision maakt het mogelijk

Door Sjoerd Ribbers op 13 december 2011

Korte versie:

Het is on-ge-lo-fe-lijk! Ik ben op maandag, 21nov gelaserd en kon "s avonds zonder bril zien. De volgende dag: "s ochtends controle van de ogen en met de groep Istanbul in..... Ofwel: de ene dag met bril - vanwege een forse oogafwijking: -10 rechts en -8 links, met in beide ogen een cilindrische afwijking - naar zicht zonder bril de andere dag, wat zeg ik: "s avonds al! Nu hopen dat het zicht nog verbeterd de komende 2 maanden.....

Langere versie:

Zondag 20 nov met vliegtuig (Pegasus; tja Grieks) van Schiphol naar Instanbul. We waren met een groep van 11 perosnen, waarvan 7 zich lieten laseren, 3 belangstellende partners en de optiometrist van Inter-vision te Amsterdam. Rond 18.00 uur (19.00 uur plaatselijke tijd) geland in het Aziatische deel van Istanbul (kunnen we in ieder geval zeggen ook eens in Aziƫ te zijn geweest). Vervolgens met een busje naar het hotel in het Europese deel van Instanbul vervoerd. Ingechect in het Celal Sultan Hotel (centrum Istanbul) en daarna met de gehele groep in centrum gegeten, buiten!

Na overnachting "s ochtends vroeg met gehele groep naar het ziekenhuis vervoerd. Hier zijn onze ogen nog eens gecontroleerd en werden we om de beurt gelaserd. Omdat ik veruit de slechtste ogen had (zie korte versie), was ik als laatste aan de beurt. De voorbereiding op het laseren vond ik het meest vervelende deel; vrij grof werd een stuk "plastic" op mijn hoofd geduwd, waaruit twee gaten werden gesneden voor de ogen, gevolgd door het plaatsen van een klem in de ogen (ter voorkoming van knipperen). Hierin werd een "buisje" (?) geplaatst waardoor het eerste laseren plaatsvond: het losmaken van een flapje in het hoornvlies, waarna deze opzijn werd gelegd. Met een volgend laserapparaat vond het "echte" laseren plaats. Bij mijn linkeroog kregen ze het "buisje" - of was het de klem zelf - volgens mij niet goed op z"n plaats, want deze werd vrij ruw tot 2x toe over mijn oog geduwd. Het laseren zelf ging vrij vlot, na 20 minuten stond ik weer buiten de behandelkamer. Klaar! Vervolgens nog een korte controle door de oorarts en met z"n allen terug naar het hotel om daar op de slaapkamer met ogen dicht (en ter bescherming zonnebril op) bij te komen en de ogen rust te geven.

Het is achteraf ontzettend meegevallen! Direct na het laseren alleen last gehad van een branderig gevoel in beide ogen, maar dit was goed uit te houden en de volgende dag al weer over. "s Avonds met de groep gegeten in het hotel: 5e verdieping, met prachtig uitzicht op de - op 5 minuten loopafstand gelegen - prachtig verlichte Aya Sofya! De volgende dag weer vroeg op en na het ontbijt wederom naar ziekenhuis gereden voor een controle. Alles bleek goed. Hierna hebben we de chauffeur verzocht ons af te zetten bij de "Grand Bazar", waar we ons in kleinere groepjes hebben verdeeld om rond te kijken: en dat allemaal zonder bril (en nog alles kunnen zien ook)!! Wij zijn daarna met z"n 4-ren over een soort van "PC-hooftstraat" naar de Aya Sofya gelopen, hebben daar een rondleiding gehad en onder andere langs de blauwe moskee weer naar het hotel gelopen. Daar wat gedronken en "s avonds weer heerlijk gegeten op de 8e verdieping van een ander hotel met een prachtig uitzicht over Instanbul! Woensdag weer teruggevlogen.
Mijn zicht is nog niet zo scherp als met bril. Hierin kan de komende 2 maanden nog verandering komen, daarna is de definitieve sterkte bereikt. Inmiddels hebben we de eerste van 3 na-controles gehad bij inter-vision. Het "flapje van het hoornvlies" heelt goed.

De eerste werkweek na het laseren was wel zwaar: erg vermoeide ogen (met zonnebril op achter PC).Om te kunnen lezen heb ik een leesbrilletje aangeschaft.

Sjoerd Ribbers