Inter-Vision Ooglaseren; medisch verantwoord ooglaseren!

Door Dick van Otterloo op 9 juni 2011

Op 16 mei 2011 via Inter-Vision Ooglaser naar Istanbul, Turkije afgereisd om daar mijn ogen te laten laseren. Ik had rechts -4,5 en links -3,75 beide met cilinder afwijking.

Het begon met het internet af te struinen naar info. Uiteindelijk een afspraak gemaakt (na lang dubben) met optometrist Johan Bergen.

Bij de voorcontrole door Johan heeft hij “iets" in mijn linker oog gezien wat hij niet vertrouwde en heeft hij mij doorgestuurd naar een oogarts. Voor hetzelfde geld zegt men dat er niets aan de hand is just for the money. De oogarts constateerde een geboren afwijking wat het laseren niet in de weg zou staan. Dit gaf mij het vertrouwen om via Inter-Vision Ooglaseren mijn ogen te laten behandelen.

Zo gezegd zo gedaan. Het laseren op zich stelt eigenlijk niets voor, na 10 minuten ben je klaar. Maar O wat was ik zenuwachtig (net als de anderen). Johan begeleidt de groep vanuit Nederland en gaat ook mee de OK op en vertelt je wat ze doen en hoe lang het nog duurt en assisteert. Ik heb dit als zeer prettig ervaren, evenals het feit dat je in een groep bent en niet alleen.

Het vervoer naar en van het vliegveld, de kliniek en het hotel zijn prima geregeld, geen wachttijden. Het hotel staat op loopafstand van alle grote bezienswaardigheden van Istanbul, geweldig dus.

Direct na het laseren kun je meteen scherp zien maar branden je ogen behoorlijk. Dit is na een aantal uren sterk afgenomen zodat je "s avonds al kan genieten. De eerste paar dagen heb je nog wel gevoelige ogen maar dat gaat elke dag beter. Nu drie weken later heb ik met verzien geen enkele last meer, nog wel zonnebrilletje tegen de felle zon.

Alleen achter een beeldscherm zitten is soms wel irriterend voor de ogen en ik moet dan nog soms druppelen.

Ik schrijf dit zelfs zonder leesbril (en ik kan niet blind typen). Kortom het is even op de tanden bijten maar dan heb je ook wat, eh sorry, dan heb je ook geen bril meer. Die van mij ligt op de bodem van de Bosporus. Joepie

Met vriendelijke groet en sterkte met de afweging wel of niet laten laseren