Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

International Vision Centers is super!

Door Paulien Kaper op 29 mei 2013
Een maand geleden heb ik een Lasik Intralase behandeling ondergaan bij "International Vision Centers".
Doordat ik zo goed geinformeerd werd over de gang van zaken, was ik niet zenuwachtig, en vond ik de behandeling een peuleschilletje.

Prijs
Vanwege mijn cylinder werd Wavefront aangeraden. Totaal was de prijs hiervoor 2399,- euro.
Ik vind dat een erg goede prijs. Het is 600,- goedkoper dan dezelfde behandeling bij laser-gigant Optical Express.
Natuurlijk lijken prijzen van laserbehandelingen in het buitenland aanlokkelijk, maar als je bedenkt hoeveel vragen je wilt stellen in het hele keuzeproces, hoeveel vragen je na de behandeling hebt wanneer je twijfelt of je voorzichtig genoeg met je behandelde ogen omgaat, dan is het fijn te weten dat een antwoord dichtbij is en in het Nederlands wordt gegeven. Daarnaast is het laseren een ingreep, dus is het belangrijk nacontroles (1 dag, 1 maand, 3 maand, 6 maand en 12 maand na behandeling) niet te verzaken.
Daarom kan ik iedereen aanraden zich in Nederland te laten behandelen.

International Vision Centers zou ik met grote nadruk willen aanraden onder de Nederlandse laserklinieken.

In mijn zoektocht heb ik contact gehad met verschillende laserklinieken en ben ik aardig wat verschillen gaan zien.

Ten eerste was ik blij met International Vision Centers omdat ik voor alle onderzoeken en nacontroles naar Nijmegen kan, wat voor mensen uit midden Nederland een stuk dichter bij is dan Amsterdam.

Maar veel belangrijker dan dat, wekte alles aan International Vision Centers mijn vertrouwen, waar concurrenten dat juist niet deden.
Dan heb ik het over hoe integer de website is, hoe toegankelijk ze zijn met contact opnemen, hoezeer de medewerkers zich de kennis over laseren hebben eigen gemaakt. Of de antwoorden op je vragen kloppen, of dat, als je goed oplet, je eigenlijk wordt afgewimpeld met een antwoord dat geen antwoord geeft op je vraag, of een half antwoord is, waarbij je dus nog steeds niet weet hoe veilig het nu is, omdat er informatie wordt achtergehouden. Dan heb ik het over starheid van bepaalde klinieken, die niets telefonisch willen overleggen maar je alleen te woord willen staan tijdens een vooronderzoek waarvoor je eerst 250,- moet betalen. Dan heb ik het over het uitgebreid flirten van personeel bij een bepaalde kliniek, en het spammen naar diens cliënten toe. Elke 2 weken wordt je ongevraagd gebeld of je al een keuze hebt kunnen maken, vanaf het moment dat je voor het eerst een oriënterende vraag hebt gesteld. Dan heb ik het over de toetsbaarheid van verstrekte informatie. Wanneer een kliniek zichzelf aanprijst met enkel de reden dat ze de meeste behandelingen doen, is dat nog geen argument over hun kwaliteit. En het is niet toetsbaar of ze in hun telling van aantallen alle klinieken in Europa meetellen of niet.

International Vision Centers is:

*Integer en niet commercieel, dat proef je in álles!
*Betrokken bij de cliënt en oprecht geïnteresseerd.
*Eerlijk in alle antwoorden en volledig in informatieverstrekking.
*Geduldig met al je vragen en bekwaam om het tot in de puntjes uit te leggen.
*Pusht je niet om een keuze te maken, in tegen deel. Gaat er van uit dat je de tijd neemt en wil dat je de juiste keuze maakt en daar volledig achter kan staan.
*Enorm flexibel in afspraken maken; begrijpt het als je je rooster nog niet hebt of als er een kans is dat je een afspraak op het laatste moment toch moet verzetten. Ik kon zelfs voor controle binnen een uur terecht toen ik toevallig in Nijmegen was en belde.
*Persoonlijk: je ziet elke keer dezelfde persoon weer, die je kennen.
*Helpen je omgaan met de zenuwen door je zo goed te informeren dat er geen verassingen zijn en door je persoonlijk te begeleiden.


Behandeling:
Ik had verwacht dat ik de behandeling eng zou vinden en zenuwachtig zou zijn.
Maar ik was het totaal niet!
Ten eerste komt dat doordat International Vision Centers iedereen heel goed inlicht. Je weet wat je te wachten staat, dus er zijn geen verassingen.
Ten tweede heeft International Vision Centers enorm veel vertrouwen opgebouwd door zo integer altijd eerlijke antwoorden te geven, volledige informatie te geven en door hun bejegening. In geen geval wordt je gepushed, gespamd of met gladde trucs bespeeld! Bij het vooronderzoek in Nijmegen viel me meteen op hoe integer en echt de bedrijfsfeer is. Iedereen die je spreekt, van de receptioniste, de optometrist tot de directeur, is oprecht geïnteresseerd in de juiste keuze voor jou en stuk voor stuk hebben ze alle kennis in huis. Je merkt dat ze in de kliniek werken vanuit passie omdat ze hun werk leuk en belangrijk vinden.
Om dan, op de dag van behandeling in Amsterdam, dezelfde gezichten weer te zien, de medewerkers uit Nijmegen, die je persoonlijk begeleiden, stap voor stap je meenemen, uitleg geven en je hand vast houden tijdens de behandeling, dat is zo fijn!
Tijdens het maken van het flapje komt er aardig wat druk op je oog te staan. Dat vond ik wel een beetje eng, omdat mijn eerste gedachte was: kan het oog deze druk wel aan? Dan is het heel fijn dat je in iemands hand kan knijpen. Maar onmiddellijk realiseerde ik me dat deze mensen echt weten wat ze doen, dat stralen ze in alles uit, en het helpt dat ze je vertellen hoeveel seconden de druk nog zal voortduren. Daarnaast was de sfeer in de ok heel rustig en gemoedelijk, de arts zat onderling grapjes te maken met de assistente, iedereen was ontspannen en je begeleider is er speciaal om jou gerust te stellen en over je hand te wrijven. Wat een relaxte manier van zo"n behandeling doen zeg, dat stelt je gerust.

Resultaat:
- Visueel:
Ik zag direct na de behandeling al scherp, maar de eerste uren leek het alsof het mistig was. Dat komt door het spoelen tijdens de behandeling. Op zich sta je enkele minuten na de behandeling weer buiten en ik merkte dat ik iedere 10 minuten nog weer scherper kon zien.
Wanneer de verdoving uitgewerkt is heb je inderdaad het gevoel zand in de ogen te hebben. Pijn is het niet te noemen. Maar het klopt dat je dan gedurende maximaal 4 uur je ogen dicht wil houden en in het donker wilt zijn. Bij mij was na 3 uur dat over, en kon ik net zo goed zien als voorheen met bril.
Nu, een maand later, kan ik veel beter zien dan voorheen met bril. Mijn gezichtsvermogen is bijna 150%, dus bovengemiddeld goed. Ik merk ook, dat ik objecten die veel verder weg zijn, nu ook scherp kan zien. Heerlijk is het!

- Cosmetisch:
Persoonlijk had ik een ringvormige bloeduitstorting in mijn oogwit na de behandeling. Ik zag de volgende ochtend dat de andere net behandelde patiënten dat minder hadden, maar ik weet dat ik dan ook gevoelig ben omdat ik snel blauwe plekken krijg. De rode vlekken in mijn oogwit verdwenen geleidelijk en waren binnen 2 weken weg.
Verder kun je niets zien aan het uiterlijk van de ogen, dat je net behandeld bent. Het flapje is niet zichtbaar.

- Praktisch:
De eerste maand niet in je ogen proberen te wrijven, dat was best wennen. Maar toch lukt het, zelfs ondanks de hooikoorts, omdat je weet dat je ogen zijn behandeld.
En het vele druppelen maakt ook dat de ogen minder gevoelig zijn voor stuifmeel.
Ik heb, wanneer ik "s avonds mijn gezicht was, nog steeds wel eens de neiging mijn bril af te zetten. Het is wennen, dat je scherp ziet zonder hulpmiddelen. Dat je in de pan of oven kan kijken zonder problemen, door de regen kan fietsen zonder te hoeven poetsen, en tijdens een film je hoofd kan laten rusten op je arm, zonder dat je bril kromtrekt of je lenzen scheef gaan zitten waardoor de cylinder-correctie niet meer klopt en je dus niet meer scherp ziet.

Kortom: laseren is met de technieken van tegenwoordig, echt een peuleschilletje. Maar zorg dat je goed geïnformeerd bent en alle vertrouwen in je kliniek hebt. Hiervoor steekt International Vision Centers, in mijn opinie, met kop en schouders boven de concurrenten uit.