Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Jaren heb ik getwijfeld

Door Mandy van Hoof op 9 december 2016
Jaren heb ik getwijfeld om mijn ogen wel of niet te laten laseren. Ik twijfelde omdat ik het zelf zou moeten betalen en omdat het toch ook een risicovolle ingreep is.

Vorig jaar kreeg ik steeds meer problemen met mijn lenzen. Een vriendin van mij had ook de ogen laten laseren. Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in het laseren en de methodes, maar ook waar ik dit wilde laten doen.
Ik kwam toen uit bij IVC in Nijmegen. Ik heb toen contact met hun opgenomen en werd netjes te woord gestaan. Ik maakte toen meteen een afspraak voor een vooronderzoek en melde mij aan voor de informatieavond.

De informatieavond vond ik erg fijn, je krijgt over alle methodes informatie. Ook werden mijn ogen gecontroleerd of ik ├╝berhaupt in aanmerking kwam voor laseren en uit welke methodes ik kon kiezen. Ik koos uiteindelijk voor de Femto second Lasik. De dag van het laseren, was erg spannend. Opnieuw worden er weer onderzoeken gedaan, om te controleren of het overeenkomt met het vooronderzoek. Dit haalde de spanning er wel een beetje af. Ook kreeg ik een gesprek met de oogarts.

Op de dag van het laseren wordt je goed begeleid en gerust gesteld. Dit heb ik als prettig ervaren. Het maken van de ""flapjes"" was bij het ene oog pijnlijker dan bij het andere. Dit werd opgelost door nogmaals het oog te verdoven. Van het laseren zelf heb ik nauwelijks iets gemerkt, het was sneller klaar dan dat ik gedacht had. Ongeveer 2 tot 3 uur erna heb ik last gehad van pijnlijke en branderige ogen en kon de ogen nauwelijks open maken. Daarna kon ik ze openhouden in een donkere omgeving. Later op de avond kon al goed zien. De dag erna terug op controle in Amsterdam was mijn zich al 100% en had nergens last van. De weken erna heb ik mij gehouden aan het druppelschema en had al snel geen ""kunsttranen"" meer nodig.

Van de week de laatste controle gehad, met beide ogen zie ik 150%. Dit resultaat is nog beter dan ik ooit had kunnen denken. Ik wil alle medewerkers dan ook bedanken voor de goede zorgen.