Je gelooft je eigen ogen niet

Door Rogier van Oosterhout op 12 februari 2015

Ik heb mijn ogen laten laseren, nadat ik er toch wel een tijdje flink over geaarzeld had. Gewoon omdat ik het wat eng vond om aan mijn ogen te laten sleutelen. Die zitten per slot van rekening dan ook weer zo dicht bij je hersenen ;). Maar ook omdat de eerste indrukken van twee via Google gevonden klinieken niet meteen heel prettig waren zeg ik eerlijk. Ik heb er bij allebei die instituten een intake en vooronderzoek gehad en daar achteraan een overduidelijk verkoopgesprek. Vooral die commerciële druk maakt het in mijn optiek heel schimmig. Volgens mij hoort hoe je het ook went of keert met zo"n eerste kennismaking vooral kwaliteit voorop te staan. Van één partij ontvang ik nu zelfs nog steeds mailtjes met allerlei kortingen als ik nu beslis. Alsof je een zonnebankabonnement neemt.

Ik besloot daarna uiteindelijk een derde aanbieder op te zoeken: International Vision Centers Amsterdam

Wat een verschil! Zoveel aandacht, persoonlijke benadering, service en vooral ook bloedserieus voor, tijdens en na de behandeling met mij en mijn ogen bezig. Daarnaast geen commerciële praatjes, maar gewoon goede zorg voor mijn nog altijd blauwe kijkers.

Kundige oogartsen maar ook optometrist Victor, en de warme, zorgzame assistenten en baliemedewerkers Karin, Coby, Kelly en Claudia zorgen uitstekend voor je! En... niet onbelangrijk, niet de duurste. En nee, ik heb hier geen aandelen, ik ken de zoektocht dus raad je IVC in je rijtje kennismakingen in elk geval aan ter vergelijking.

Enkele vragen die door Ooglasertrefpunt nog zijn gesteld n.a.v. mijn verhaal:

Wat waren je reden vooraf om je te laten behandelen?
Ik had min 1,75 maar een flinke cilinder en kon dus niet goed zien zonder bril of lenzen. Lenzen vond ik lastig omdat ik vrij diepliggende ogen heb en een bril is met mijn werk niet heel handig of prettig. Laseren was dus de uitkomst!

Hoe is het vooronderzoek gegaan?
Ik heb een uitgebreid en zeer nauwkeurig vooronderzoek gehad, met veel informatie en de uitkomst dat laseren voor mij mogelijk was. Ik heb het als veel uitgebreider ervaren van de twee andere klinieken en was blij met het gegeven dat zij gewoon geen risico lijken te nemen.

Hoe is de behandeling gegaan? Heb je pijn gehad of ongemak van de behandeling? Hoe lang?
De behandeling is altijd spannend, voor iedereen zo lijkt het. Maar omdat je continu bij elke stap een goede uitleg krijgt van wat je kunt verwachten en daarnaast ook tijdens de behandeling op je gemak wordt gesteld (Coby hield mijn hand zelfs vast, heel prettig) en desnoods iets rustgevends ontvangt, ging het allemaal zeer voorspoedig. Het gaat ongelooflijk snel voorbij. Pijn doet het geenszins, het is hoogstens spannend.

Na de behandeling heb ik een uur of 4 wat branderige ogen gehad. Je wil ze het liefst dichthouden en gewoon op bed de tijd weg dagdromen. Het mag geen pijn heten, gewoon vervelend. Daarna is het meteen ook geweldig. Zien zonder bril of lenzen en pijnvrij. Het ongemak van laseren is bijzonder relatief als je daarna de resultaten kunt bekijken. Je gelooft je eigen ogen niet.
Meteen de dag erna en de week erna een controle, daarna weer een maand verder, etc. Heel fijn dat alles zo goed gemonitord wordt.
Wel goed blijven druppelen! Je vergeet het gemakkelijk zo nu en dan, maar het is echt nodig om later droge ogen te voorkomen.