Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Lasek-behandeling Vision Clinics: fantastisch!

Door Lida van der Steen op 12 december 2006
Na 27 jaar een bril en lenzen te hebben gedragen, kreeg ik steeds meer last van mijn lenzen. Eind van de middag moest ik ze meestal al uitdoen, omdat ze teveel irriteerden.

Voor mij was de keuze; of de rest van mijn leven een bril dragen of mijn ogen laten laseren. Ik heb er ruim twee jaar over nagedacht, want de behandeling is natuurlijk kostbaar en ja; het zijn wel je ogen natuurlijk!

Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en voor Vision Clinics in Amsterdam gekozen, omdat ze (o.a. bij de Consumentenbond) goed bekend staan.

In eerste instantie had ik voorkeur voor de Lasik-behandeling, omdat ik gelezen had dat je bij die behandeling minder/geen last van pijn na de behandeling hebt en het zicht al binnen enkele dagen heel goed is. Maar de arts van Vision Clinics die mijn vooronderzoek deed, raadde mij Lasek aan omdat mijn ogen redelijk droog zijn en de kans groot was dat ik na een Lasik-behandeling wel een jaar lang zou moeten druppelen om droge ogen tegen te gaan. Ik ging op zijn advies af: Lasek zou het worden.

Op maandag 4 december was het zover. Ik was de dag ervoor al wel zenuwachtig, maar echt bloednerveus werd ik pas toen ik de kliniek binnenstapte.

Al snel kreeg ik een doosje met een valium-pilletje en een pijnstiller erin en het effect van de valium was snel merkbaar; ik voelde me al snel veel rustiger en een beetje zweverig.

Na een poosje werden mijn ogen gedruppeld met ontstekingsremmers en verdoving en kreeg ik uitleg over de druppels en medicijnen die ik na de ingreep moest gaan gebruiken.

Na nog even wachten was het zover; ik mocht de behandelkamer binnen.

Hier gaf de arts me nog wat verdovende druppels in mijn oog, waarna het eindelijk zover was.

De behandeling is me echt ontzettend meegevallen. Natuurlijk merk je dat ze aan je ogen bezig zijn, maar omdat je helemaal niets voelt en je continu aan het concentreren bent op het rode lampje waar je naar moet kijken, ging het allemaal een beetje ‘langs me heen’. Heel snel al was het tweede oog aan de beurt; gekke gewaarwording: door 1 oog zag ik (gelijk al!) heel scherp, terwijl het andere oog nog heel onscherp was.

Ook het tweede oog was snel behandeld.

Het enige wat ik enigszins vervelend vond aan de behandeling was de vieze schroeilucht die het laseren geeft!

En op de terugweg naar huis verbaasde ik me over het scherpe zicht dat ik al had!

Bij thuiskomst ben ik twee uurtjes met gesloten ogen op mijn bed gaan liggen en de rest van de tijd heb ik een beetje op de bank ‘gehangen’.

De dag erna had ik eigenlijk weinig last; mijn linkeroog irriteerde een beetje, alsof er wat inzat. Het rechteroog voelde ik helemaal niets aan.

De tweede dag heb ik iets meer last van pijn gehad, maar ook dat was te verwaarlozen. En ook alleen bij mijn linkeroog.

Wel had ik deze twee dagen veel last van ‘lichtschuwheid’; ik heb echt als een molletje geleefd; donkere zonnebril op, overal gordijnen dicht en het licht uit.

Maar daarna werd ook dat langzaam beter en nu heb ik alleen buiten nog een zonnebril op (ik heb even een extra mooie voor mezelf gekocht!).

Wel werd mijn zicht langzaam minder, maar er was mij vooraf verteld dat vanaf ongeveer de vierde dag het zicht weer beter zou worden.

Op donderdag ging ik weer naar Vision Clinics om de bandagelenzen te laten verwijderen. Ook dit was weer een peuleschilletje en alles zag er heel goed uit.

Vanaf dat moment werd het zicht elke dag beter. En toen ik gisteren voor controle ging, was mijn zicht al 95%! En dat terwijl het na een week gemiddeld 70 a 80% is! En volgens de arts wordt mijn zicht de komende weken alleen nog maar beter.

Dus jullie begrijpen; ik ben ontzettend blij!!

Ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing om mijn ogen te laten laseren bij Vision Clinics en ben ontzettend blij dat ik van mijn bril/lenzen af ben!