Lasek bij VisionClinics Bussum goed bevallen

Door Gitte en Marc op 25 september 2005
Na een jaar twijfelen en dubben, toch de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek bij Vision Clinics Bussum. Meteen een goed gevoel, mede ook omdat ik bij hen een vergoeding krijg van mijn verzekeraar of van mijn werkgever (KLM). Dat geeft toch een extra goed gevoel.
Ik ben goedgekeurd voor de pijnlijke methode Lasek, jammergenoeg niet voor de Lasik, maar aan de andere kant, geeft dat wel aan dat ze voor zekerheid kiezen, en niet net als in Turkije iedereen voor de pijnloze methode laten gaan.
 
Op maandag 19 september 2005, nu krap een week geleden ben ik gelaserd. Ik hoefde maar één oog, omdat ik met mijn goede oog nog 80% zie, en men het onnodig achtte dit oog te laseren, aanvankelijk, er was slechts een minimale cilinderafwijking. De afwijking in mijn rechteroog was behoorlijk, ik heb een cilinderafwijking van min 3,25, en dat is behoorlijk hoog. Ik zou dus ook een iets verhoogde kans lopen dat er nabehandeling nodig zou zijn.
 
Enfin de behandeldag, maandag om 10 uur liep ik de behandelkamer binnen, na netjes te zijn voorgelicht door de assistente omtrent de druppels etc. En ik had een rustgevend middel en een valium tablet gekregen, dat werkte dus echt direct. Werd een beetje soezelig.
 
Op mijn oog werden eerst referentie punten afgetekend door de arts, helemaal niks van gevoeld. Vervolgens plaats genomen op de comfy bank en kreeg een doekje over mijn gezicht en mijn wimpers werden vastgeplakt. Het oogspreidertje was ook helemaal niet pijnlijk, de druppels deden duidelijk hun werk.
Het laseren zelf was zo gebeurd, en totaal pijnloos. Gewoon naar het rode lichtje kijken en binnen een paar minuten was het gebeurd. De bandagelens ging in, en dat was dat.
 
Naar huis met de zonnebril op, en met alle druppels en pijnstillers. Meteen in bed gedoken want toen de verdoving uitgewerkt raakte voelde ik toch wel enige irritatie. De nacht redelijk doorgekomen, niet supergoed geslapen, maar ala!
 
De tweede dag viel me vies tegen, veel pijn en geen zandkorrelgevoel, maar een complete woestijn in mijn oog. Iets tranend oog, en vooral veel irritatie van de bandagelens. Veel gedruppeld. Dag drie idem dito. Slecht geslapen, dus veel dutjes overdag.
Dag vier mochten de lens eruit wat een opluchting zeg! Ik kreeg weer even last van een zandkorrel gevoel, maar dat bleek een ooghaar te zijn in mijn oog!
 
Nu zeven dagen verder, helemaal geen irritatie meer, en al redelijk zicht, ik kan weer iets lezen. Ik kan niet zeggen dat ik helemaal perfect zie, maar dat duurt een poos met een cilinderafwijking. Geduld dus!
 
Verder een echte aanrader en de pijn heeft een functie als je weet dat je daarna brilloos bent. Ik had al sinds mijn vijfde een bril en ben zo ongelooflijk blij dat ik ervanaf ben!!!
 
Super dus!