Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

LASEK goede keus maar herstel pijnlijker dan verwacht

Door Hans Voogt op 6 januari 2005

Wij, mijn man en ik hebben ons tevoren uitgebreid laten voorlichten over het wel en wee van het laseren.  Een straatgenoot van ons is naar istanbul gegaan en heeft daar beiden ogen laten laseren. (Lasik) Dit was haar goed bevallen, temeer omdat er controles in Nederland (nijmegen) aan vooraf gingen. Ook de nacontroles vinden aldaar plaats.  Omdat je toch vaak hoort over evt. nabehandelingen heb ik uiteindelijk toch voor België gekozen. Elke keer een retour Istanbul met zijn tweeën maakt het ook duur. Trouwens met een beetje bekijken kan je in Istanbul voor rond de 1000 euro beiden ogen laten laseren in een erkende kliniek of ziekenhuis. (gewoon vragen aan turken in je woonplaats. 60 procent heeft het zelfs voor nog minder in Istanbul al laten doen !!)

Voor ons was dus de keus op België was gevallen. Dit had een aantal redenen;

1e. goede kwaliteit, vergelijkbaar met nederland, zoniet beter

2e prijstechnisch ongeveer de helft van nederland.

3e vanuit Eindhoven keuze zat om er binnen 1 a 1.5 uur te zijn. (vanwege controles, evt herbehandeling etc.)

Op internet en na veel rondbellen en vragen bleven er 2 centra voor ons over:  Dr. Mertens in Antwerpen (DE naam in belgie ivm laseren) en Dr. Colla in Tongeren.

Dr. Mertens uit naamsbekendheid, ervaring en gebruikte laserapparatuur. Dr Colla vanwege ervaring, gebruikte apparatuur en prijstechnisch.

Beide zijn priveklinieken. Beide artsen hebben reeds duizenden soortgelijke operaties uitgevoerd. Beiden maken gebruik van dezelfde geavanceerde apparatuur (Bausch en Lomb Zyoptix 100), de "mercedes" onder de lasers.

Bij Dr. Mertens betaalden we 3500 euro voor beide ogen met Zyoptix  en bij Dr Colla 2496 euro voor hetzelfde. Dr.  Mertens voert overigens in Reusel  (nederland) ook dezelfde operaties uit voor rond de 3900 euro voor beide ogen…….

Uiteindelijk dus een afspraak gemaakt voor behandeling bij Dr Colla in haar kliniek te Tongeren, België (18 km van Maastricht). Bij aankomst bleek het zeer druk te zijn met laserpatienten. Na uitgebreide onderzoeken bleek dat het hoornvlies van mij aan de binnenzijde wat onregelmatig van dikte was. De Dokter ( Brigitte Colla) is een stille eenvoudige doch kundig arts en legde uit dat zij op grond van de vooronderzoek slechts de Lasek behandeling bij mij wilde uitvoeren. Op mijn verzoek zouden beide ogen tegelijk gedaan worden waarbij zij duidelijk aangaf dat 1 oog per keer haar voorkeur had met Lasek. Aangezien manlief wel een dag of 5 voor mij wilde sjouwen zijn we toch voor 2 ogen tegelijk gegaan. De afspraak werd voor 6 januari gemaakt en ik kreeg een aantal recepten mee naar huis.  Belangrijk was dat ik GEEN harde lenzen meer zou dragen tot aan de operatie en dat ik evt zachte lezen minimaal een week voor de operatie uit zou doen. !!!  Dr. Colla is de enige tot op heden die niet wil opereren voordat harde lenzen 6 weken uit zijn geweest !!

Op 6 januari was de grote dag. Opnieuw werd ik uitgebreid onderzocht. Hierbij bleek dat mijn hoornvlies (waarschijnlijk door het niet dragen van lenzen) dikker en regelmatiger was geworden. Haar assistent - een optometriste - dacht zelfs dat Lasik (flapjes methode) mogelijk was. Dr. Colla vond dit in eerste instantie ook doch bij een laatste onderzoek zag ze nog wat minuscuul kleine resten mascara op mijn hoornvlies terug waarop ze besloot geen LASIK meer te doen i.v.m. infectiegevaar. (als zo"n minuscuul klein deeltje bij het terugleggen van de flap eronder zou schieten kan dit infectie opleveren) Hierop beide ogen LASEK met ZYOPTIX laten doen. (links -5 en rechts -4.5, beiden met cilinders) .

Dr. Colla begeleid je prima. Ze zegt precies wat ze gaat doen en wat ik daarbij voel, zie of ruik.

Ik voel helemaal niets en ruik wat verschroeid hoornvlies. Tevens hoor ik het apparaat behoorlijk brommen.  Echter binnen 10 à 15 minuten ben ik helemaal klaar !!!

Ik krijg een soort snorkelsetje op zodat ik niet in mijn ogen kan wrijven en mag naar huis. Van te voren al keurig gedruppeld en vitaminen geslikt, dus ik dacht wie maakt mij wat.  Op de terugweg zag ik bij vlagen al vrij helder, beter als ik ooit van mijn leven zonder hulpmiddelen gezien had !!!

We waren echter net Heerlen voorbij toen mijn ogen begonnen te branden. Nu had ik iemand die brandwonden desnoods telefonisch kan overlezen dus die meteen vanuit de auto gebeld onder het mom van baat het niet dan schaad het niet.  Wat denk je, binnen een uur was ik van het brandende gevoel af.  De rest van de dag redelijk door kunnen brengen. Nog weinig last dus …..   Ook de eerste nacht redelijk goed geslapen met mijn duikbril. 

Halverwege de volgende dag en de nacht daarop was het mis. Ik ben jarenlang harde lenzen gewend en heb wat vuil in die rotdingen gehad, maar dit sloeg alles. Ik kon mijn ogen niet openhouden vanwege de pijn !!  Dit was erger als dat men verteld had in Belgie !!  Echter na bij elkaar 2 kwaaie dagen en die ene nacht werd het beter.  Zondagmiddag nam de pijn af. "S avonds toch met wat extra moeite die zachte beschermlenzen van mijn ogen afgefroemeld en toen maar na het druppelen gauw gaan slapen.  De volgende ochtend ging het een heel stuk beter. Ik kon al redelijk scherp zien in de verte !! wat een gewaarwording.  De dagen daarop werd het zicht veraf alleen nog maar beter.

Ik zie inmiddels als een havik. Alleen de krant…. Die kon ik niet meer lezen. Alle letters schimmerden voor mijn ogen. De leesbril van mijn man (+1) bood uitkomst. Toen was het te doen.  Nu, 1 maand na de ingreep heb ik al dagen dat ik ook ineens de krant weer goed kan lezen zonder hulpmiddelen. Ik denk en verwacht dat het allemaal helemaal goed zal komen. Als later echt dat leesbrilletje moet komen dan komt dat maar. Ik vind het veel belangrijker dat ik zonder enig hulpmiddel op straat etc. zo door het leven kan gaan. We hadden met het leesprobleem toch even naar Belgie gebeld. Men zei dat dit bij LASEK vaker voorkwam, maar dat zich alles na 1 à 2 maanden hersteld had. De herstelperiode bij LASEK is nu eenmaal wat langer als bij LASIK. Daar begint het dus nu echt op te lijken.!!!!  Vorige week stiekem bij een opticien mijn ogen vast eens op laten meten… wat denk je:  Rechts geen cilinder meer, sterkte tussen 0 en 0,5, links geen cilinder meer en sterkte 0  !!!   Ik ben een tevreden mens !!  Ik ben zeer tevreden over  Dr Colla en haar optometriste. De rest heeft minder verstand van zaken, doch probeert je allervriendelijkst toch gerust te stellen. Je merkt echter hun onzekerheid, dus laat je dus even doorzetten naar 1 van die 2 !!!  Indien er zich toch problemen voor zouden doen, hebben we zelfs het 06 nr van Dr Colla.  Moet je eens in nederland proberen !!.   Het radiospotje is echter wel waar. Laat niet zomaar ergens je ogen laseren, ga naar een erkend ooglasercentrum met ervaren artsen !!

In Belgie zijn er voldoende voorhanden en ze zijn zo"n beetje de helft goedkoper als de grote centra in Holland. De eerste controle was 1 dag na de ingreep, 7 januari, mijn volgende afspraak is 4 maart. Ik schat dat alles dan toppie is. Ik ben dus kei tevreden tot op heden en ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb. Ondanks de extra pijn ben ik blij dat het uiteindelijk toch LASEK bij mij geworden is. Chirugisch zitten er toch wat minder risico’s aan en die paar dagen pijn ben ik inmiddels ook al vergeten.