Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Lasek in BovenIJ bij dr. zandbergen goed verlopen

Door Robert Gans op 1 december 2005
Ik heb 18 november een lasek laserbehandeling ondergaan in het bovenij ziekenhuis in Amsterdam noord.
Ik werd om 16.30 uur door Dr Zandbergen behandeld. Van de behandeling heb ik absoluut niets gevoeld. Alleen het wegschuiven van het epitheellaagje vond ik wat eng omdat je plotseling alles mat ziet en geen contouren meer. Na het laseren (wat een beetje naar verbrand hoornvlies rook) werd het epitheellaagje teruggeschoven en had ik weer helder beeld. "Godzijdank" dacht ik. Eén oog werkt in ieder geval weer!!
Het tweede oog ging net zo en na 20 minuten was alles gereed en kon ik de klok aan de muur scherp zien.

Ben met de bus naar huis gegaan en heb zelfs even tv gekeken, daarna vroeg naar bed en lekker geslapen.
’S Morgens echter zaten mijn ogen dicht, opgezwollen oogleden en een brandend gevoel. Ik kon ze niet open houden. Het was geen echte pijn maar een irritant branderig gevoel alsof er een berg zand in je ogen zit. Maar dat schijnt normaal te zijn .
Dat heeft een hele dag geduurd en daarna ging het snel veel beter. Trouw druppelen met de meegekregen soorten druppels en me verbazen en verheugen over het feit dat ik zonder bril scherp kon zien.

Dinsdag, 4 dagen later, terug naar het ziekenhuis om de bandage lenzen eruit te laten halen. Het was erg prettig om die kwijt te zijn. Na een test bleek ik al een zicht van 95% te hebben aan beide ogen.

Ik zag links en rechts prima scherp in de verte tot 29 november. Toen werd rechts in de verte wat minder scherp. Als ik gewoon kijk met beide ogen - wat je normaal gesproken natuurlijk doet - zie ik prima in de verte, maar als ik vergelijk dan is er een klein verschil.

Het is nu 1 december en er is nog steeds een klein verschil. Het gekke is dat ik na een hete douche rechts plotseling ook weer heel scherp zie.
Ik heb geen last van halos of dubbelbeelden, 9 december ga ik terug voor controle. Ik ben benieuwd wat de arts zegt en hoe de meting uitvalt.