Lasek ooglaseroperatie bij OLCD Papendrecht

Door Rene Alblas op 1 november 2006
Ooglaseroperatie LASEK bij OLCD te papendrecht.
Via deze weg wil ik toch mijn verhaal vertellen, omdat ik het zelf ook fijn vond om ervaringen van andere te lezen voor mijn operatie.

In september 2006 heb ik eindelijk, na jaren twijfelen, de knoop doorgehakt om mijn ogen te laten laseren.

Ik ben verzekerd bij de Trias en las een krantenartikel dat ze een onafhankelijk onderzoek hadden gedaan naar het ooglaseren. Ze hadden een aantal certificaten uitgedeeld en een van die certificaten was voor het OLCD te Papendrecht.
Dit maakte mijn beslissing een stuk makkelijker, omdat ik al informatie had ingewonnen van OLCD.

Zaterdag 16 september - Quickscan
Mijn eerste indruk van het OLCD was gelijk goed. Het gebouw zag er verzorgt uit en ik werd vriendelijk ontvangen. Kreeg een hele professionele indruk van het OLCD.
De quickscan duurde ongeveer 20 minuten. Er werden verschillende testen gedaan met mijn ogen en kreeg toen te horen dat ik 2 gezonde ogen had en het laseren was goed mogelijk.

Ik had voor de quickscan al veel gelezen over de verschillende behandelmethodes en was eigenlijk van plan om voor de Epi-K manier te kiezen.
De arts vertelde mij dat hij de Lasek methode aanraadde. De meest pijnvolle manier, maar met de minste risico’s.
Heb toen besloten om voor de Lasek methode + ladarwave te kiezen.

De 3de manier was de Lasik methode, maar die wordt bij het OLCD niet eens meer uitgevoerd, omdat er teveel complicaties meer waren. Vind dit zelf ook niet gek, want je gaat in je hoornvlies snijden en deze groeit nooit meer voor 100% aan, dus het blijft altijd een zwak plek in je oog. Bij mij wordt er absoluut niet in mijn ogen gesneden.

Je mag 2 weken voor de behandeling geen lenzen meer dragen.

Woensdag 4 oktober - Vooronderzoek. 1500uur
Er werd mij verteld dat je een begeleider mee moet nemen, omdat je ogen worden gedruppeld. Er werden weer allerlei soorten testen en onderzoeken met je ogen gedaan.
Na ongeveer 1,5uur is het vooronderzoek voorbij en mag je weer naar huis. Ben thuis maar op bed gaan liggen en na een paar uur waren mijn ogen weer normaal.

Vrijdag 6 oktober – De dag van de behandeling 1100 uur
Was behoorlijk zenuwachtig toen ik opstond. Had lekker met mijn vriendin samen ontbeten en naar Papendrecht gereden.
Daar aangekomen kreeg ik een pilletje waar je rustig van wordt en ook nog een morfine pilletje.

Ik kreeg verschillende oogdruppels voor thuis na de behandeling. Ook krijg je kleine morfine pilletjes genoeg voor de aankomende dagen.

Mijn ogen werden weer gedruppeld en nu ook verdoofd. Hierna werden mijn ogen voor de zekerheid nogmaals getest en nagekeken.

Je gaat op de behandeltafel liggen en je moet naar een rood knipperend stipje blijven kijken.
De behandeling duurde voor beide ogen ongeveer 15 minuten. Van de gehele operatie voel je niets. Toen ik opstond zag ik gelijk al stukjes behoorlijk scherp.

Mijn vriendin bracht me gelijk naar huis en ben gelijk op bed gaan liggen met een vochtig washandje op mijn ogen. Mijn ogen begonnen nu heel erg te tranen, omdat ze aan het herstellen waren. Het lijkt wel of er overal vocht uitkomt.
En nu maar liggen en slapen. Ik had van te voren verschillende luisterboeken gehaald en dat bleek nu zeer van pas te komen.

De eerste uren na de operatie had ik totaal geen pijn. Mijn ogen traande wel heel erg. Het leek wel of er overal vocht uitkomt. Dit komt omdat je ogen aan het herstellen zijn. De pijn kwam in mijn geval ’s nachts. Na ’s avonds wat te hebben gegeten ben ik om een uur of 9 al gaan slapen. Voordat ik ging slapen moest ik eerst mijn oogdruppels doen en een morfine pilletje nemen. Viel gelijk in slaap.

Om een uur of 11 werd ik wakker. Had veel pijn en mijn vriendin gaf me gelijk weer oogdruppels. Deze oogdruppels verdoven je ogen weer een beetje. Ook nam ik nog een morfine pilletje. De druppels werken gelijk en viel ook gelijk weer in slaap.

Twee uur later werd ik weer wakker met pijn in mijn ogen. Weer druppels en weer slapen. Dit ging de hele nacht door tot de volgende morgen en toen werd de pijn al stukken minder.

Zondag zag ik al behoorlijk goed, alleen ik kon het licht nog niet verdragen, dus kon mijn ogen niet al te lang open houden. Ook had ik het gevoel dat het vliesje onder mijn bandagelens al bijna weer was genezen.

Dinsdag de eerste nacontrole en mijn bandagelenzen gingen er uit. Kreeg een potje met herstellende druppels mee. Deze moest ik elke dag 4 maal indoen. Schatte mijn zicht nu op 95%.

Ben donderdag 12 oktober weer begonnen met werken. Ik werk op kantoor en kon al redelijk goed op mijn beeldscherm kijken. Het was nog wel behoorlijk vermoeiend.

Vandaag is het 27 oktober en heb ondertussen nog een nacontrole gehad.

Het is nu 3 weken na de operatie en het resultaat is echt verbluffend. Heb nu echt een super zicht zelf beter dan voor de operatie met lenzen.

Ik raad ook iedereen deze behandel methode aan. Het is een van de beste investeringen van mijn leven geweest. Je hebt 24 uur pijn, maar mijn ogen zijn nu weer even sterk als voor de operatie en dat kan je niet zeggen van de Lasik methode, want dan wordt er in je hoornvlies gesneden en zit je de rest van je leven met “kapotte ogen”.
 
Met vriendelijke groet,

Rene