LASEK valt 100% mee

Door Michael op 18 juni 2008

Allereerst moet ik zeggen, mijn LASEK behandeling viel 100% mee.
Ik had een sterkte van -1,25 bij beide ogen, veel mensen zullen zich afvragen waarom ik in godsnaam dan een laser behandeling wou doen, maar dit heeft te maken met het werk dat ik wil gaan doen wat goede ogen vereist zonder hulpmiddelen.

Heb paar maanden geleden een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek in Eindhoven, daar werden wat testen gedaan en werd ik ervan overtuigd dat de kans dat iets misging minimaal is en mij werd een LASEK behandeling met wavefront aangeraden.

Vrijdag 13 juni werd ik behandeld, de behandeling stelf stelt echt niks voor, een standaard tandartsbezoek stelt meer voor. Ik werd echt super goed begeleid, er werd stap voor stap verteld wat er ging gebeuren. Ik was wel redelijk zenuwachtig, mijn hart ging ook echt tekeer als een gek, maar dit bleek nergens voor nodig. Het ergste van de behandeling waren de druppels die 3 seconden prikte, verder voelde ik helemaal niets en voor mijn gevoel duurde het laseren zelf maar 10 seconden.

Nadat het laseren klaar was kon ik terug naar huis. Thuis heb ik nog voetbal gekeken en had al echt goede zicht zat voor mijn gevoel al bijna tegen de 100% en op 1 keer droge ogen na verder nergens last van gehad. Voor het slapen krijg je wel een irritant brilletje, dit sliep niet echt lekker, maar goed.

Zaterdag 14 juni, was zonder problemen opgestaan, er was mij van te voren verteld dat dit een pijnlijke dag zou worden, maar had nog nergens last van, ook mijn zicht zat al tegen de 100%. Terug geweest naar Eindhoven voor de eerste na controle, op de terug weg in de auto begon de pijn wel en ik kan je gerust vertellen dit werd een hele pijnlijke en nare dag. Hele dag geprobeerd in bed te liggen en te slapen en druppelen natuurlijk.

Zondag 15 juni, begon nog wel met pijn, in begin van de middag werd dit al minder en stond ik al gek te doen met mijn vriendin alsof ik nergens last van had, in de avond nog familiefeest gehad vanwege vader dag, moest wel de zonnebril op heel de avond, want alles was nog erg licht. Tegen de loop van de avond was de pijn ook weg. Overigens kon ik in de loop van de dag redelijk TV kijken in begin nog wel met de zonnebril op.

Maandag 16 juni, opgestaan zonder pijn dit werd dus ook echt een leuke dag. Ik kon gewoon weer normaal TV kijken en korte periodes achter de computer, te lang erachter zitten zorgde echter voor super droge ogen die je ineens uit het niets ging voelen. Dus me ogen maar nog beetje rust gegeven en wat TV gekeken en nog boodschappen etc. gedaan, kreeg in de supermarkt wel ineens last van mijn ogen. Het leek alsof er iets in zat ofzo en mijn oog begon hevig te tranen, snel naar de auto gegaan en gedruppeld en daarna was dit dan ook helemaal over. Nog wel af en toe zonnebril opgezet, omdat het nog wel echt een heeel klein beetje licht was.

Dinsdag 17 juni, opgestaan zonder ook maar een probleem. Moest weer naar Eindhoven toe, deze keer met het openbaar vervoer gegaan, in de ochtend paar keer last van droge ogen gehad en 1 keertje in de trein toen ik iets te lang de krant aan het lezen was, ik vermoed dat dit kwam door de bandage lenzen. Eenmaal aangekomen bij Optical Express werden mijn lenzen eruit gehaald en werd mij verteld dat mijn zicht 100% was en voor mijn gevoel was dit het ook al bijna. Alles was echt perfect en kon niet beter op terug weg naar huis de zonnebril afgelaten was echt nergens voor nodig. En het lijkt wel of me ogen nooit behandeld zijn, kan gewoon normaal kijken alleen nu is me zicht gewoon bijna perfect. Hoop echter alleen dat dit in de komende dagen nog iets verbeterd, omdat na zo een behandeling wil je natuurlijk gewoon echt minimaal 100% hebben.

En voor de rest maar afwachten, ik verwacht en hoop gewoon dat er verder geen complicaties gaan komen en die kans is ook super klein. Over 2 weken weer een na conrole en over dan weer een paar weken weer.

Ik ben echt superblij dat ik voor Optical Express Eindhoven heb gekozen, iedereen daar is SUPER aardig en extra bril voor in de nacht en druppels waren geen probleem en kreeg ik gelijk mee toen ik erom vroeg.

In totaal voor alles was ik € 1690,- kwijt. (LASEK+wavefront)

Ik wil iedereen bij Optical Express Eindhoven bedanken en kan echt iedereen deze kliniek aanraden. Kan me echt geen betere kliniek wensen.