Laseren in Istanbul brengt haarscherp beeld

Door Harrie Groot op 25 mei 2006
Ooglaseren met intervision-europe

Recentelijk ben ik voor een ooglasercorrectie in Turkije geweest.
N.a.v. een positief krantenartikel in het NHD ben ik terechtgekomen bij Intervision

Na twee vooronderzoeken van Johan Bergen en overleg met de behandelende arts in Turkije wordt het sein op groen gegeven.

Gelukkig kon Johan nog een plekje vrijmaken bij de eerstvolgende groep en binnen 3 weken zaten wij in het vliegtuig naar Istanbul.

Door een cilinderafwijking was ik al van jongs af aan genoodzaakt met bril of lenzen door het leven te gaan. De bril werd al gauw vervangen door harde lenzen, halfzachte en later zachte lenzen. Helaas geen van allen bleek echt geweldig te zijn.

Dan te laseren….
Samen met nog 16 te laseren medereisgenoten, 4 partners en Johan vertrokken we op zondagmorgen.
Aangekomen in Istanbul worden de kamers verdeeld en gaan we ter kennismaking met z´n allen uit eten. En tafel vol bebrilde mensen.
Maandagochtend beginnen bij sommige de zenuwen toch wel wat te komen, maar onder de begeleiding van Johan hebben we het onderling al wachtend toch erg gezellig.

In een mooie, frisse, schone oogkliniek worden we verwelkomd door de Turkse medewerk(st)ers. Allen even vriendelijk en behulpzaam. Water, koffie, koekjes het ontbreekt ons aan niets. Uiteindelijk volgt ook voor mij de behandeling zelf.
De behandeling hoewel onder verdoving is een ingrijpende ervaring maar Pijnloos.
Kort na de behandeling beginnen de ogen wat te branden, dit is even doorbijten maar na een paar uur, trekt de pijn weg en gaan de ogen weer open. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Ik had het geluk om direct veel beter te zien dan met hulpmiddelen.

Nadat iedereen gelaserd was en de nacontrole had gehad zijn we terug naar het hotel gegaan, een aantal zijn daar gebleven, de rest is weer meegegaan naar een restaurantje. Hier is het een lacherig gebeuren, elk uur komen de druppels op tafel en de zonnebrillen gaan op en af. ´s avonds in de eetzaal van ons hotel ( met panorama-uitzicht over Istanbul) zie ik voor het eerst echte lampjes ipv lichtgevende vlekken. Met moeite ga ik toch maar naar bed, de ogen hebben rust nodig.

De volgende morgen is het leed nagenoeg geleden en ervaar ik –op mijn 50e- het genot van een haarscherp beeld zonder hulpmiddelen.
Ideaal om op deze manier van de resterende dagen in het geweldige Istanbul te genieten. Deze morgen hebben we allemaal onze nacontrole en iedereen is even enthousiast.

De zorgvuldige vooronderzoeken, de aanwezigheid van Johan gedurende de gehele reis maar ook in de behandelkamer heb ik als zeer positief ervaren.
De persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor een ieder zijn typerend voor Johan en zijn manier van werken.
Voor iedereen met een oogafwijking welke met de laser verholpen kan worden heb ik 1 advies. Bel Johan Bergen van Inter-Vision-europe en je bent verzekerd van een gedegen onderzoek, goede adviezen en een uitstekende behandeling.

Natuurlijk is de combinatie laseren en een paar dagen Istanbul een prachtige combinatie, alleen of met je partner.
Harry Groot Andijk