Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Lasik behandeling bij VisionClinics

Door Frencis Star op 25 juni 2006
Gisteren 15 juni is bij mij een lasik behandeling gedaan bij VisionClinics. Ik had een oog afwijking van -5,5 en -7,5 met een cilinder afwijking van beide ogen 3,25. Eerst was ik naar Bussum gegaan voor het vooronderzoek maar doordat de laser daar iets minder geschikt was voor mijn afwijking werd ik door gestuurd naar Delft.

Daar een 2de voor onderzoek ondergaan en mijn ogen konden worden gelaserd ik had een enorm dik hoornvlies dus de lasik behandeling zou zeker voor mijn afwijking het beste zijn.

Donderdag 15 juni was het zo ver. Ik had verwacht stuiterend van de zenuwen naar delft te gaan maar het viel best mee en het bleef bij een gezonde kriebel in de buik. Want eerlijk is eerlijk je laat niet elke dag je ogen even laseren.

Bij visionClinics aan gekomen kreeg ik een valium tabletje om me nog meer tot rust te laten komen en een antibiotica tabletje. In de voorkamer kreeg ik soort van stempeltjes op mijn ogen en een mutsje en slofjes aan en de eerste verdoving druppels.

Dr. Luger die mij heeft behandeld stelde me nog meer tot rust dat alles er goed uit zag en daar ging ik.
Ik mocht plaats nemen op een zeer comfortabele tafel met een zacht steuntje onder mijn hoofd en een rol kussen in mijn knieholtes. Even de gegevens doornemen en nog extra verdoving druppels en toen kon het feest helemaal van start gaan.

Dr. Luger vertelde stap voor stap wat hij ging doen. Eerst wimpers afplakken toen de zuigring op het oog die even voor een vreemd soort druk zorgde maar zeker niet pijnlijk was en daar kwam het apparaatje die het flapje ging maken ..weg licht net of je in een stik donkere kamer zit en toen was er weer een lichtje waar ik in moest kijken.
Dr. Luger sloeg het flapje opzij en een vreemd roodlicht kwam tevoorschijn waar ik midden in moest kijken. Ik  hoorde het tikken van de laser. Binnen een paar seconde was het eerste oog gedaan en was het 2de oog aan de beurt.

Toen de behandeling klaar was zag ik scherp maar net of ik onder water keek ik keek rond en zag dr. Luger hij vroeg hoe ik me voelde en ik zei "Ik wil je knuffelen" wat we dan ook meteen even gedaan hebben.
Wat een wonder was dat. Nog nooit eerder in mijn leven kon ik scherp zien zonder lenzen of bril. Er ging een wereld voor me open.

Terug in de wacht ruimte moest ik nog een kwartiertje met mijn ogen dicht zitten en toen mocht ik naar huis gewapend met een tasje vol met druppels en een van hun gekregen zonnebril die natuurlijk meteen op moest als ik naar buiten ging (ook s`avonds als het donker is) en een prachtige nachtbril. Die lijkt meer op een duikbril maar ach dat kan ook charmant zijn.

In de auto moest ik mijn ogen ook dicht houden en ze raadden mij aan om lekker op bed te gaan liggen voor een uurtje of 2 dat heb ik natuurlijk gedaan en toen ik wakker werd was het branderige gevoel weg en zag ik niet meer zo wazig.

Natuurlijk goed aan het druppel schema gehouden.
Vandaag terug geweest voor de controle en bleek dat mijn ogen er prima uitzagen en uit de oogmeting kwam na nog geen 24 uur dat ik voor 90% zag en voorheen met bril correctie was dat 80% dus je begrijpt dat het voor mij een openbaring is geweest.

De behandeling viel mij voor de 20.000% mee en ook na de behandeling geen last gehad van droge ogen of licht gevoeligheid.
Natuurlijk een beetje last van halo`s maar dat zal vast en zeker nog bijtrekken.
Mijn ervaring tot nu toe is dat de medewerkers van VisionClinics klantvriendelijk, begripvol, heel ervaren en professioneel zijn en wat mij betreft de beste keus die er is op ooglaser techniek. Als ze maar denken dat er iets aan complicaties zou voor kunnen vallen dan laseren ze niet en dat vind ik ook belangrijk want je ogen daar gok je toch niet mee.

Ik raad iedereen die nog zoekende is naar een goede kliniek VisionClinics aan niet de goedkoopste maar naar mijn idee is veiligheid en professionele bekwame artsen onbetaalbaar voor je ogen.