Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Lasik in Istanbul verloopt niet zoals gewenst

Door Sonrisa op 20 september 2004

Ook ik ben in Istanbul geweest voor een laserbehandeling,en achteraf zonder genoeg informatie te hebben ingewonnen en dat was mijn grote fout blijkt nu.
De reis begon vanaf Eindhoven op het laatste moment werden we daarover ingelicht,vijf mensen en de vertegenwoordiger van cosmed.
Op vrijdag vertrokken wij en zaterdags werden we geholpen na een vooronderzoek door de arts(de rapporten van het vooronderzoek door een opticien die een zakelijke relatie had met cosmed waren zoek bij aankomst).
We kregen een pilletje om rustig te worden,oogdruppels voor de verdoving,de behandeling was kort en erna kon ik mijn ogen niet eens open houden van de brandende pijn,we kregen pillen voor de pijn en met het busje naar het hotel,gelijk naar bed met pijnstillende oogdruppels en na een paar uur was de pijn dragelijk.
Zondagmorgen was ik ongerust omdat ik niet goed naar de tv kon kijken en vertelde dat aan de vertegenwoordiger,volgens hem had hij contact opgenomen met de arts en zou dat vanzelf goed komen,geen nacontrole niets we gingen een boottocht maken.
Maandagochtend vroeg terug naar Nederland,na verschillende opmetingen bij de opticien is mijn rechteroog 0.25 en kan daar prima mee zien maar mijn linkeroog is 1.50 met een cilinder van driekwart en daar zie ik slecht mee,volgens de arts heeft hij het goed gedaan en moet ik goed kunnen zien en gooien ze het op de leesbril die ik al had voor die tijd,maar dit gaat over in de verte zien en daar willen ze niets van weten en dat nemen ze niet serieus,wel kreeg ik een email dat het een zakelijk contact was tussen cosmed en mij en dat ik te familiar was,(alhoewel ik nooit die vertegenwoordiger bij zijn voornaam heb genoemd maar hij mij wel doorlopend)dat kwam omdat ik kritiek leverde over de gang van zaken bij cosmed en daar mocht ik me niet mee bemoeien.
Als klant heb ik het recht om kritiek te leveren als de behandeling waar ik voor betaald heb niet optimaal is,nog steeds problemen met het linkeroog en dat is niet wat de bedoeling was van deze lasikbehandeling. Wel een waarschuwing voor andere mensen, vraag veel informatie, kijk op internet, lees verhalen van mensen die zijn geweest, en vooral: beslis niet te snel.
 

9 juli ben ik geholpen. Dat is lang genoeg geleden om meer resultaat te verwachten of in ieder geval lichte verbetering. Ik zal weer een oogmeting laten doen bij de opticien waar Cosmed mee samenwerkt dan weet ik gelijk of het hoornvlies genoeg dikte heeft voor een herbehandeling, maar ook dan weet ik niet of dat moet gebeuren. Veel vertrouwen in dit bedrijf heb ik niet meer en ik ben gewoon bang om terug te gaan. Veel keus heb ik niet. Dank je wel voor de hulp en het plaatsen van mijn verhaal.

Update verhaal: 21 september heb ik een herbehandeling aangeboden gekregen van Cosmed,maar de vraag is nu wat doe ik ermee? Eerlijk gezegd ben ik bang om nog een keer te gaan,maar het geld voor een ander bedrijf is niet voor handen (in verband met een verplichte verhuizing wegens stadsvernieuwing) en het is ook geen optie om zo door te blijven lopen want dat is voor mijn linkeroog te vermoeiend. Wilde wel eerlijk blijven en doorgeven van dit aanbod van Cosmed.